AĞLAAĞLA

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat ederseniz, mükemmel bir marmelat ortaya çıkacaktır!

GEREKLİ MALZEMELER *

  • 1.5 kg elma
  • 40 g taze zencefil
  • 1 limonun kabuğu ve suyu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 kg şeker.

YAPILIŞI *

Elmaları soyun, çekirdek yataklarını çıkarın. Kabukları ve çekirdek yataklarını bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Sonrasında süzün ve elde ettiğiniz suyu bir kenara alın. Soyulmuş elmaları doğrayıp marmeladı kaynatacağınız kaba koyun. Üzerine ince doğradığınız zencefili, tarçını, rendelenmiş limon kabuklarını ve 1 bardak suyu ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekeri ve daha önce kabukları kaynatarak elde ettiğiniz suyu ekleyin. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ateşin altını kısarak 20 dakika daha kaynatın. Altının tutmamasına dikkat edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde sıcakken steril kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi

REÇEL YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER *

  • Reçelin istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için buzdolabında beklettiğiniz bir çay tabağına bir kaşık kaynayan reçelden koyun ve birkaç dakika buzdolabında bekletin. Soğuyan reçel gerçek kıvamı gösterecektir.
  • Reçel kaynarken üzerinde bir köpük oluşur. Bunu temizlemezseniz reçeliniz küflenebilir.
  • Her zaman steril cam kavanozlar kullanın. Metal kapakların paslanmamış, ezilmemiş olmasına ve kavanozların tam olarak kapanıp kapanmadığına dikkat edin.

Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mum çiçeği bakımı

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta

bonsai-bakımı

Bonsai bakımı, sulaması, çoğaltılması nasıl yapılır?