Zencefilli limonata tarifi
Zencefilli limonata tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışı…
Zencefilli limonata tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 litre su
- 6 adet küçük boy limon
- 8 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
- Süslemek için nane yaprakları, limon dilimleri ve 1-2 çilek
HAZIRLANIŞI
Limonları yıkayın ve 2-3 tanesinin kabuklarını rendeleyin. Zencefili de soyup rendeleyin. Derin ve geniş bir kaba limon kabuklarını, sıktığınız limonların suyunu ve zencefili koyun. Suyu ve balı da ekleyip iyice karıştırın. Nane yapraklarının bir kısmını bu aşamada ilave edip kapağını kapatın ve buzlukta 2 saat bekletin. Servis sürahisine alırken süzün. Süslemeleri servis ederken ekleyin.
AFİYET OLSUN…
Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir.
Kavunlu limonata tarifi! Serinleten kolay tarif
Lavantalı limonata tarifi (4 limonlu kolay tarif)
Limonata nasıl yapılır? Portakallı ve portakalsız 2 tarif
Evde limonata nasıl yapılır? Lezzetli bir serinletici: Çilekli limonata tarifi
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz