Yeni yıl tartı tarifi
Yeni yıl tartı tarifi ile karşınızdayız. Hem görüntüsü hem lezzeti ile yeni yıla girerken masanızı süsleyecek mükemmel bir tarif…
Yeni yıl tartı tarifi ile karşınızdayız. Hem görüntüsü hem lezzeti ile yeni yıla girerken masanızı süsleyecek mükemmel bir tarif…
MALZEMELER
(Altı için) 300 gr tam buğday unu, 2 yk tereyağı, 1 yumurta, 2 yk soğuk su. (Üzeri için) 250 gr labne peynir, üç yemek kaşığı süzme yoğurt, iki yumurta, 4 yk bal, 1 muz (iyice ezilmiş), 3 yk tam buğday unu
YAPILIŞI
Malzemeleri birlikte yoğurun, dolapta 10 dakika dinlendirin. İki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açın. Yine merdane yardımıyla tart kalıbına yerleştirip kenarlarını bastırarak son şeklini verin. Tart hamurunun her yerine çatalla dikkatlice delikler açıp 160° fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra dışarı çıkarıp soğumasını bekleyin. Tartın altına 20-30 adet vişne (donmuş da olabilir) yerleştirin. Üzerindeki kreması için derin bir kapta tüm malzemeleri iyice karıştırın ve tartın üzerine dikkatlice dökün. Hafifçe tezgaha vurup düzgün yayılmasını sağlayın. 160° fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın. Soğuduktan sonra çile, nar, nane ile süsleyin.
Yazı ve görsel: Evim Dergisi Aralık 2023 sayısından
Çikolatalı kütük yılbaşı pastası tarifi
Yılbaşı için menü önerileri ve sofranızı ziyafete çevirecek 3 tarif
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz