Çikolatalı kütük yılbaşı pastası tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
MALZEMELER
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 adet çilek
- 2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Pastacı kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık un
- Bir kaşık nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Kakao
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikser ile iyice çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyin. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri karıştırın. Yumurta ve şeker karışımına ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kaba alarak 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra yağlı kağıt ile rulo yapıp soğutun. Pastacı kremasının yarısını kekin üzerine sürün. Çilekleri tek sıra halinde dizin. Antep fıstığı serpip rulo yapın. Kalan pastacı kremasına yarım paket kakao ekleyerek karıştırın. Pastanın uç kısmından bir parçayı verev keserek yan tarafına yerleştirin ve kütük görüntüsü verin. Kakaolu pasta kreması ile kaplayın.
AFİYET OLSUN!