ŞİRİNŞİRİN

Yemek yaparken en sık yapılan hatalar!

Yemek yaparken en sık yapılan hataları sıraladık. Mutfak ve yemek sanatının da kuralları var. İşte birkaçı…

HAŞLAYIP SUYUNU SÜZMEK DOĞRU MU? *

Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp sonra sularını süzerek yemek yapıyoruz. Oysa bu vitamin değerlerinin neredeyse % 95’ini kaybetmelerine yol açıyor. Bu yüzden sebze sularını dökmeyin.

KESTİKTEN SONRA BEKLETMEK DOĞRU MU? *

Sebzelerin ve meyvelerin kesildikten veya doğrandıktan sonra bekletilmesi C vitaminlerinin kaybolmasına neden olur.

BİRLİKTE PİŞİRMEK *

Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse içlerindeki protein kaybolur.

KULLANILMIŞ YAĞLAR NASIL SAKLANIR? *

Kullanılmış yağlar, açıkta, aydınlık ve sıcak yerlerde bekletilirse enerji değerlerini kaybeder.

USULÜNE UYGUN PİŞİRİN *

“Pişirmeyle yiyeceklerin besin değeri kaybolur” cümlesini sık sık duyarız, halbuki usulüne uygun olarak yapılan hiçbir pişirme yiyeceklerin besin değerinin kaybolmasına sebep olmaz.

BAYATLAYAN EKMEKLERİ ATMAYIN *

Bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz birçok tarif var; bayat ekmek tatlısı, ekmekli puding, pide kebabı, bayat ekmek böreği, Çerkez tavuğu, sarımsaklı ekmek, köfte iskender, yalancı paça ve tirit bunlardan sadece bir kaçı.

KIRILMIŞ YAPRAKLAR VE SAPLAR DEĞERLENDİRİLEBİLİR *

Lahana sarması yapılırken kırılmış yapraklardan, pazı ve pancar sarması yaparken sap kısımlarından yemek ve çorba yapabilirsiniz. Özellikle sarma içi de kaldıysa, hepsi birlikte çorba yapılabilir.

SALATA YAPABİLİRSİNİZ *

Marulun dışındaki yeşil kısmı, karnabahar ve kerevizin yeşil yapraklarını doğrayıp salata yapabilirsiniz.

Kesme tahtası seçerken hijyenik olanı seçin – Plastik mi, tahta mı, mermer mi?

Kesme tahtanız ne kadar temiz? İşte dikkat etmeniz gerekenler

Tahta kaşık nasıl temizlenir? Normal temizleme yeterli değil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

rustik-stil nedir

Rustik stil nedir? A’dan Z’ye rustik dekorasyon stili ile ilgili detaylar

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Kimler tüketmemelidir? Nasıl içilir?