Vanilyalı şurupta şeftali tarifi (2 kg şeftali ile yapılışı)
Vanilyalı şurupta şeftali tarifi ile karşınızdayız. Yazı kavanozda saklamayı sevenlerdenseniz, bu tarifi çok beğeneceksiniz.
Vanilyalı şurupta şeftali tarifi ile karşınızdayız. Yazı kavanozda saklamayı sevenlerdenseniz, bu tarifi çok beğeneceksiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 bardak şeker,
- 2.5 bardak su,
- Yaklaşık 1.5-2 kg şeftali,
- Yarım limonun suyu,
- 1 vanilya çubuğu
YAPILIŞI
Bir kapta suyu ve şekeri karıştırın ve 5 dakika kaynatın, sonuna doğru limon suyunu ilave edin. Kavanoz ve kapaklarını 5 dakika boyunca kaynar suda sterilize edin. Çatlak, paslı, deforme olmuş malzemeleri kullanmayın. Olgun ancak ezik-çürük olmayan şeftalileri seçin. Temizce yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
Şeftali dilimlerini çok temiz kavanozlara elinizle bastırarak sıkıca yerleştirin. Sıcak şurubu meyvelerin üzerinde 1 cm kapatacak şekilde kavanoza dökün. İşlemin sonunda kavanozun üzerinde 2 cm boşluk kalmalı. Vanilya çubuğunu keserek kavanozlara bölüştürün.
Herhangi bir hava kabarcığı kalıp kalmadığını kontrol edin, varsa steril bir bıçak yardımıyla hava kabarcıklarını alın. Bir kağıt peçete yardımıyla kavanozun ağzını temizleyin. Kuru ve temiz kapakları sıkıca kapatın. Ardından sterilizasyon işlemini uygulayın.
STERİLİZASYON İŞLEMİ
Geniş ve derin bir kapta kaynatmaya başladığınız suya kavanozları koyun. Birbirlerine çarpmamaları için çevrelerine temiz bir bez sarabilirsiniz. Kavanozların üzeri suyla kapanmalı. 20 dakika kaynatın ve sterilizasyonunu sağlayın. Kavanozları dikkatlice çıkarıp aralıklarla bir örtünün üzerine baş aşağı dizin. Ertesi gün kapaklarını tekrar kontrol edin. Tarihleyin ve kuru ve serin bir yerde saklayın.
AFİYET OLSUN.

Kızılcık marmelatı tarifi (1 kg kızılcık ile yapılışı)
Şeftalili ve muzlu shake tarifi – Lezzetli ve düşük kalorili tarif
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz