Tarhanalı ekmek tarifi
Tarhanalı ekmek tarifi ile karşınızdayız. Geleneksel bir lezzet olan tarhanalı ekmek tarifini mutlaka denemelisiniz.
Tarhanalı ekmek tarifi ile karşınızdayız. Geleneksel bir lezzet olan tarhanalı ekmek tarifini Refika’nın Mutfağı’ndan Mutfak koordinatörü Burak Arpak anlattı.
PÜF NOKTASI: Ekmek hamuru hazırlarken, ekmeği alışılagelmiş eski usul bastırarak, ezerek yoğurmayın. Bertinet tekniği denilen teknikle ekmek hamurunuzu çalıştırdığınızda, hem glutenin açılması hızlanacak hem de çok daha hava aldırarak hamuru çalıştırmış olacaksınız. Böylece ekmeğiniz çok daha kabarık olacak.
GEREKLİ MALZEMELER
- 750 gr yaş tarhana
- 500 gr un
- 250 gr su
- 15 gr instant maya
- 10 gr tuz
TARHANALI EKMEK TARİFİ
Geniş bir kapta malzemeleri karıştırıp hamuru tezgaha alın. 7-8 dakika hamuru çalıştırın ve üzerini nemli bir bezle örtün, 1 saat mayalayın. Ardından unlanmış tezgaha hamurun altı üstüne gelecek şekilde alın.
Parmak uçlarınızla büyük bir dörtgen yapın. Önce üst tarafını ortaya doğru, ardından da alt tarafını ortaya doğru katlayıp silindir haline getirin. Ardından hamuru doksan derece çevirip kısa kenarı önünüzde olacak şekilde koyun.
Uzak taraftan içe doğru rulo yaparak kendinize doğru getirin. Kenarlarındaki kat yerlerini üstten alta doğru elinizle iterek üstünü iyice yuvarlayın. Bu şekilde birkaç avuç unla iyice unladığınız mutfak bezinin içine, düzgün tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin ve bezi bohça gibi kapatıp genişçe bir kasenin içine yerleştirin. Bu şekilde 1 saat daha mayalayın.
Fırını, 2500C’ye ısıtıp fırın taşı veya fırın tepsisini ters bir şekilde yerleştirin. Fırın ısınınca ekmeğin kasesinin üzerine kesme tahtası veya genişçe bir tahta küreği yerleştirip çevirin.
Üzerindeki kaseyi ve bezi alın. Bıçakla veya ustura ile üzerine birkaç çizik atın. Fırına yerleştirin ve fısfısla fırının tüm yüzeylerini iyice ıslatın. Bu şekilde 50 dakikada ekmeğiniz pişecektir.

Tarhanalı ekmek tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir.
Porchini mantarlı ekmekler (4 kişilik tarif)
Evde ekmek nasıl yapılır? 5 farklı ekmek tarifi
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz