Porchini mantarlı ekmekler (4 kişilik tarif)

Son güncelleme:

Bu tarifte porchini mantarı yerine kültür mantarı da kullanabilirsiniz.

  • 4 KİŞİLİK
  • HAZIRLAMA SÜRESİ 25 DAKİKA

GEREKLİ MALZEMELER

• 120 gr çemensiz pastırma, küp doğranmış

• 8 adet iri porchini mantarı

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• 145 gr taze fesleğen pesto sos

• 125 gr top mozzarella, rendelenmiş

• 4 dilim ekşi mayalı ekmek

Servis için:

• Karışık yeşil salata

YAPILIŞI

  1. Fırını 200 °C’de ısıtın. Bir tavada pastırma küplerini çıtır çıtır olana kadar kızartın.
  2. Mantarları altları yukarı gelecek şekilde yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir fırın kabına dizin ve yağın yarısını üzerlerine gezdirin. Mantarları ters çevirin ve bu yüzlerini de yağlayıp pastırma küplerini üzerlerine koyun, fırında 8-10 dakika pişirin.
  3. Kabı fırından alın, her bir mantarın içini 1 yemek kaşığı pesto sos ve mozzarella peyniri ile doldurun. Altın rengi olana kadar 4-5 dakika daha fırında pişirin. Ekmekleri kızartın, mantarları üzerlerine paylaştırın, salata ile birlikte servis yapın.

Krep tarifi 2 kişilik- Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?