Sebzeli makarna tarifi (4-6 kişilik)
Sebzeli makarna tarifi ile karşınızdayız. Sebzelerle buluşan lezzetli bir fırın makarna tarifi…
Sebzeli makarna tarifi ile karşınızdayız. Sebzelerle buluşan lezzetli bir fırın makarna tarifi…
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr makarna
- 700 gr taze kaşar peyniri, rendelenmiş
- 200 gr karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
- 50 gr lahana, ince doğranmış
- 1 adet kabak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 75 gr rendelenmiş peynir (cheddar, parmesan, gravyer vb)
YAPILIŞI
- Fırını fanlı ayarda 180 °C’de çalıştırın. Paket talimatlarına göre makarnayı haşlayın ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın. Karnabaharı 5 dakika haşlayın, son 2 dakika lahanayı ekleyin.
- Sebzeleri makarnaya karıştırın ve karışımı büyük bir fırın kabına alın.
- Kabağı rendeleyin ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Kabakları makarnanın üzerine yayın, ardından rendelenmiş peyniri üzerine serpin. 15 dakika, peynirler altın rengi olana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 580-385
YAĞ 27-18 gr
DOYMUŞ YAĞ 14.5-10 gr
KARBONHİDRAT 58-38 gr
Fırında karışık sebzeli mücver tarifi (4 kişilik)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz