Peynirli ve biberli makarna tarifi (2 kişilik)
Dakikalar içinde hazırlayacağınız bu makarnanın tadı muhteşem.
Dakikalar içinde hazırlayacağınız bu makarnanın tadı muhteşem.
Hazırlama süresi: 15 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gr fırın makarna veya spagetti
- 60 gr parmesan peyniri, ekstra servis ekstra
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, ekstra servis için
YAPILIŞI
- Fırın makarna veya spagettiyi paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Pişen makarnanın suyundan kepçeyle 100 ml kadarını alın ve bir kaba koyun. Suyu 1 dakika soğumaya bırakın.
- Bu suya parmesan, tereyağı ve biberi ilave edip hepsini iyice çırpın.
- Makarnayı süzüp tencereye geri alın ve peynir sosuyla karıştırın.
- Makarnayı tabaklara paylaştırın ve üzerine parmesan peyniri ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek servis yapın
KİŞİ BAŞI
- KALORİ 434
- YAĞ 19 gr
- DOYMUŞ YAĞ 7.4 gr
- KARBONHİDRAT 36.4 gr
Bu tarifimiz de ilginizi çekebilir:
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz