Patates mücveri tarifi (4 kişilik)

Patates mücveri tarifi ile karşınızdayız. Maç günlerinde herkesi mutlu edecek bir tarif.

Hazırlama süresi: 20 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 800 gr patates kızartması veya patates püresi (Kalan patatesleri değerlendirin)
  • Biraz süt veya krema
  • 50 gr tereyağı
  • 1 adet büyük soğan, doğranmış
  • 400 gr yeşil sebze, kabaca doğranmış (Kalan yeşil otları değerlendirin)
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ

YAPILIŞI

  1. Kızarmış patates kullanıyorsanız, büyük bir kapta kabaca ezin. Eğer kuruysa birkaç yemek kaşığı süt veya krema ekleyin.
  2. Tereyağının yarısını bir tavada eritin ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Yeşillikleri ve kapariyi birlikte püreye ekleyip karıştırın.
  3. Kızartma tavasını mutfak kağıdıyla silip ardından kalan tereyağını ve bitkisel yağı ekleyin ve tekrar ocağa alın. Patates karışımından büyük kaşıklar alın ve aralıklarla tavaya yayın, üzerlerine bastırarak yassı formlar verin.
  4. Altın rengini alana kadar her iki tarafı yaklaşık 2 dakika hafifçe kızartın. Karışım bitene kadar işlemi tekrarlayın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 531
  • YAĞ 28 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 8 gr
  • KARBONHİDRAT 56 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)

Tavuklu fasulyeli salata tarifi (6 kişilik)

Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi (4-6 kişilik)