Mutfaktan elma kokuları yükseliyor

0

Elma ile yapılan lezzetler

Elmanın karşı konulması zor cazibesi bu kez hem şekli, hem de tadıyla Evim’in mutfağına ilham verdi.

YEŞİL ELMALI KARNABAHAR ÇORBASI (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 500 gr karnabahar • 2 adet yeşil elma • 1 diş sarımsak • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat • 200 ml krema • 1 litre süt • Tuz ve bir tutam beyaz biber

YAPILIŞI: Elmaları ve karnabaharı küp küp doğrayın. Tencereye aktarıp süt ile kremayı ekleyin. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, muskatı, tuzu ve beyaz biberi ekleyip blenderda püre haline
getirin. Tekrar ocağın üzerine alın, birkaç taşım kaynatıp sıcak sıcak servis yapın.

Tazelenin
Yeşil elmanın detoks gücünden faydalanarak kış sebzeleri ile yaptığınız çorbalara ilave edebilirsiniz.
Mug, Ikea. Kaşık: (set) Mudo Concept.

BULGURLU VE ETLİ ELMA DOLMASI (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 8 adet büyük boy kırmızı elma • 200 gr dana kuşbaşı eti • Yarım demet maydanoz • Yarım demet dereotu • 1 çay bardağı bulgur • 1,5 çay bardağı sıcak su • 1 yemek kaşığı tereyağı • Tuz • 1 çay kaşığı kuru reyhan

YAPILIŞI: Etleri nohut büyüklüğünde küçük küçük doğrayın ve iyice ısıtılmış küçük bir tencereye aktarıp suyunu salıp çekene dek yağsız olarak pişirin. Daha sonra tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin. Bulguru da ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını
kapatın. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Ateşi kısın, suyunu çekene dek pişirin. Bulguru ocaktan alın, incecik kıyılmış yeşillikleri, tuzu, kuru reyhanı ilave edin. Elmaların etli kısımları kalacak ve tabanını delmeyecek şekilde sebze oyacağı ile oyun. İç malzemeyi paylaştırın. Üzerine birer çay kaşığı
tereyağı yerleştirin. Kapağını da kapatıp her bir elmayı yağlı kağıda sararak bohça şekline getirin. Fırın tepsisine yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Formunu kullanın
Elmaları tıpkı biber gibi doldurabilirsiniz. Daha az pişirerek çok daha diri görünmelerini sağlayabilirsiniz.
Mutfak önlüğü, Ikea. Ayaklı servis tabağı, Mudo Concept.

ELMALI VE TARÇINLI ÇİKOLATA (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 4 adet orta boy elma • 4 çay kaşığı tarçın • 4 yemek kaşığı toz şeker veya esmer toz şeker • 4 tatlı kaşığı tereyağı • 2 paket bitter çikolata (160 gr) 1 çay kaşığı acı toz biber • 4 dilim kek (hazır da olur)

YAPILIŞI: Elmaların kabuğunu soyun, tarçın ve şeker ilave edilmiş kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Kek kırıntılarını servis kaselerine paylaştırın. Ortasına haşlanmış elmaları yerleştirin. En son acı toz biber ile birlikte benmari usulü eritilmiş çikolatayı dökün. Ilık ılık veya soğuyunca yiyin.

Çelenk nereye?
Çelenkler servisin bir parçası neden olmasın! Kış aylarında sıcak yemekleri sunmak kadar sıcak bir fikir.
Çelenk, aranjman, Kuk Çiçekçilik. Ekoseli sıcak su torbası ve servisler, Mudo Concept. Tart kalıbı, Ikea.

ELMALI MUFFIN (6 ADET)

MALZEMELER: 1 adet büyük boy elma (muffin kabına yerleştirmek için) • 2 adet orta boy elma (kekin içinde kullanmak için) • 2 adet yumurta • 3/4 su bardağı toz şeker • Yarım çay bardağı su • Yarım çay bardağı zeytinyağı • 2 çay kaşığı tarçın • Yarım paket kabartma tozu • Yarım paket vanilya • 1 su bardağı
tam buğday unu • Yarım su bardağı buğday unu • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz

YAPILIŞI: İki orta boy elmayı küp şeklinde doğrayın. Üzerini örtecek şekilde su ekleyin. Elmaları yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp püre haline getirin. Püreniz hazır! Büyük elmayı dilimleyici (mandolinle de olur) yardımı ile incecik dilimleyin. Yağlanmış küçük kek kalıplarına, fotoğrafta gördüğünüz gibi çanak oluşacak şekilde yerleştirin. 1 çay kaşığı tereyağında çekilmiş ceviz içlerini kavurun. Yumurtalar ve şekeri iyice çırpın. Suyu, zeytinyağını ve elma püresini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unları, çekilmiş eviz içini, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını da ekleyin. Spatula ile malzemeyi birbirine yedirin. Kek hamurunu elma dilimli küçük kek kalıplarına paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.