Çay saatine çok yakışan tarifler

0

Blogger, şef ve yemek stilistlerinin, ister sabah çayına isterseniz beş çayına yapabileceğiniz ve beğenilmesi garanti tariflerinden lezzetli seçimler yaptık.

HAVUÇLU KEK
İnci Bak Şef / Yemek stilisti @inciminci @eatdrinkshootstudio

MALZEMELER 3 adet yumurta • 1 su bardağı pudra şekeri • 100 gr tereyağı • 1 çay bardağı su • 2 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu • Yarım çay kaşığı karanfil (havanda ezilmiş) • Yarım çay kaşığı tarçın • 500 gr havuç • 100 gr ceviz içi • 50 gr bitter damla çikolata (sütlü de olabilir) • 3 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi • Üzeri için: Yarım paket krem şanti • 1 çay bardağı soğuk süt • Fındık krokan için: 100 gr fındık • 100 gr toz şeker • 1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI Krokan için orta boy bir tavayı ocağa alın. Tava ısınınca şeker ile fındıkları dökün. Şeker eriyip rengi karamelleşince limon suyunu ekleyin. Karışım iyice katılaşmaya başlayınca ocaktan alın. Krokanı yağlı kağıdın üzerine istediğiniz incelikte veya kalınlıkta dökün. Donunca parçalayıp servis için hazır edin. Kek için yumurtalar ile şekeri köpük köpük olana dek mikser yardımıyla çırpın. Suyu, eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. 1 dakika daha orta devirde çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, karanfili, tarçını, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğu ile vanilyayı harmanlayın. Unlu malzeme ile yumurtalı karışımı birleştirin. Spatula ile karıştırmaya başlayın. Rendelenmiş havucu ve ceviz içini ilave edin. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Üzerine damla çikolata ile rendelenmiş hindistancevizi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Üzeri için, krem şanti ile soğuk sütü mikserle çırpıp buzdolabında bekletin. Kek pişince oda ısısında soğutun. Üzerine hazırladığınız krem şanti ile gelişigüzel parçaladığınız fındık krokandan serpin. Orman meyvesi ile de süsleyebilirsiniz.

VİŞNELİ KEK
Aylin Canay Youtuber / Blogger @pastalin

MALZEMELER 4 su bardağı süt • 1 paket bitter çikolata (150-180 gr civarı) • 1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI 4 yumurtayı 1 su bardağı toz şeker ile boza kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 1,5 su bardağı süt, 3 limon kabuğu rendesi, 2 paket kabartma tozu, 3 su bardağı elenmiş un ekleyip karıştırın. Kalıbı güzelce yağlayıp toz şeker serpin. Üzerine dondurucudan çıkardığınız vişnelerden bolca tabana yerleştirip kek harcının yarısını üzerine dökün. Tel süzgece 1 su bardağı daha donmuş vişne koyup üzerine bolca un döküp her tarafları kaplamama kadar eleyin. Unlanmış vişneleri kekin üzerine dizip kalan kek harcını dökün. Önceden 180 derece ısınmış fırında nar gibi olup içi çekene kadar pişirin.

KADAYIFLI SAKIZLI MUHALLEBİ
Deniz Bakıcı Kendini “amatör şef” olarak tanımlıyor. @theturkishtable

MALZEMELER Kadayıf için: 300 gr kadayıf ( önceden parçalanmış ve buzlukta dondurulmuş) • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı • 4 yemek kaşığı toz şeker Sakızlı muhallebi için: 1 litre süt • 4 yemek kaşığı un • 2 yemek kaşığı nişasta • 3/4 su bardağı şeker • 1/2 tatlı kaşığı damla sakızı

YAPILIŞI Yapışmaz bir tava da kadayıf, tereyağı ve şekeri karıştırıp kadayıflar kızarana kadar kavurup, soğumaya bırakın. Püf noktası: Kadayıfların dondurulmuş olarak tel tel olması çok önemli. Aksi halde kavururken birbirine karışır ve düğüm olur. Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırın, sürekli karıştırarak orta ateşte, muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Kabarcıklar çıkınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirin. Pürüzsüz bir kıvam alması için blender ya da bir çırpma teliyle çırpın. Sunum kaplarına muhallebiyi sıcakken dökün. Üzerine kadayıfları ekleyip dolapta 3-4 saat bekletin.

HAVUÇLU POĞAÇA
Semra Beker Blogger @semraninmutfagi

MALZEMELER 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı zeytinyağı • 2 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayırılacak) • 1 adet kabartma tozu • 1 tatlı kaşığı silme mahlep (eklemeyebilirsiniz) • 1/2 demet ince doğranmış maydanoz • 1 su bardağına yakın ufalanmış beyaz peynir • 1 adet havuç • Un • Tuz • Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı mısır unu

YAPILIŞI Kabın içine biraz un koyup kuru malzemeleri ekleyin ve karıştırın. İçine sıvı malzemeler, maydanoz ve rendelenen havucu ekleyip yoğurun. Tüm malzemeler ile, ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçaları yuvarlayarak tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp mısır unu serpiştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.

HAZIRLAYAN SEVDA BARANDIR SUNGURTEKİN FOTOĞRAFLAR İNCİ BAK / AYLİN CANAY / DENİZ BAKICI / SEMRA BEKER

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.