AŞKAŞK

Kuymak tarifi 2 kişilik – Kolay nefis kuymak nasıl yapılır?

Kuymak tarifi 2 kişilik
Kuymak tarifi 2 kişilik

Kuymak tarifi 2 kişilik arayanlar için nefis bir tarif ile karşınızdayız. Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden kuymak, muhlama ya da mıhlama isimleriyle de biliniyor. Peki kuymak nasıl yapılır? İşte 2 kişilik kuymak tarifi…

KOLAY NEFİS KUYMAK TARİFİ *

Tarifimizin hazırlanması ve pişirilmesi yaklaşık 20 dakika sürecektir. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen nefis kuymağı pişirirken su yerine süt de kullanabilirsiniz. 2 kişilik kolay kuymak tarifi ve gerekli malzemeler şu şekilde;

Kuymak tarifi 2 kişilik

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kase kolot peyniri (Çeçil ya da kaşar peyniri de kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı oda sıcaklığında su
  • Çeyrek çay bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

KUYMAK TARİFİ PÜF NOKTASI: Unun topaklanmaması için kaşığınızın sırtıyla, suyu dökerken unu ezmelisiniz. Diğer bir püf nokta ise unu iyi kavurmalı ve topaklaşmamasını sağlamalısınız. 

KUYMAK 2 KİŞİLİK YAPILIŞI

Bakır tavada tereyağını eritin. Tereyağı köpürürken mısır ununu ekleyin.

Mısır ununun rengi değiştiğinde oda sıcaklığında su ve tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun.

Suyunu çektikten sonra kolot peyniri ekleyin. (Kolot peyniri yoksa diğer peynirleri de kullanabilirsiniz ancak en iyi sonucu almak için kolot peyniri öneriyoruz.)

Peynir eriyip suyunu çekene kadar kavurun. Peynir eridikten sonra kaynar su ekleyin ve suyunu çekip uzayan kıvama geldikten sonra altını kısın.

Tereyağı üste çıktığında kuymak hazır anlamına gelmektedir. Afiyet olsun.

SERVİS ÖNERİSİ: Tereyağının donmaması için piştikten hemen sonra sıcak olarak servis edilmesi gereklidir.

muhlama

Kuymak, Samsun’dan Artvin’e yani Giresun, Ordu, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Bayburt, Çorum, Artvin, Sivas, Amasya, Tokat ve Erzurum’da yaygın olan bir yemektir. 

EKMEK VE MUHLAMA *

MALZEMELER

  • 1 adet hazır ekmek hamuru
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 yumurtanın sarısı

Muhlama için: 

  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu mısır unu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 250 gr kolot peyniri

YAPILIŞI

Fırın ısısına dayanıklı döküm tavanızın ortasına bir fincan yerleştirin. Fincanın etrafına ekmek hamurundan küçük parçalar kopararak çiçek  ekmek gibi hamurlar yerleştirin. Hamurların mayalanması için bu şekilde oda ısısında 20 dakika bekletin. Hamurların  üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Muhlama  için tereyağının yarısını eritip unu kavurun. Yavaş yavaş kaynar su ilave ederek ve sürekli karıştırarak unu iyice  inceltin. Muhallebi kıvamına gelince irice rendelenmiş kolot peynirini ve kalan tereyağını ilave edin. Peynir iyice eriyip  malzeme ile bütünleşene kadar karıştırın. Ocaktan alın. Ekmeği fırından alın ve ortasındaki fincanı da çıkarın.  Bu boşluğa sıcak sıcak muhlamayı dökün ve hemen servis yapın.

Krep tarifi 2 kişilik- Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?

Kayısı kıvamında yumurta nasıl yapılır? İşte yumurta kaynatma süreleri

Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Kimler tüketmemelidir? Nasıl içilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çeşme’de samimi ve doğal bir bağ evindeyiz

Akdeniz havasını evinize taşıyın! İşte yapılacaklar