Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi (4 kişilik)

Kremalı tavuklu, mantar ve maydanozlu gnocchi tarifi ile karşınızdayız. Fırında pişirmek yemeğinize ayrı bir lezzet katacak.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 20 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 4 adet arpacık soğan, soyulmuş ve doğranmış
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 gr mantar, dilimlenmiş
  • 250 gr pişmiş tavuk, parçalara ayrılmış
  • 230 ml krema
  • 100 ml süt
  • Rendelenmiş muskat
  • 500 gr taze patates gnocchi
  • 1 küçük demet maydanoz, doğranmış
  • 50 gr parmesan peyniri, ince rendelenmiş

Servis için:

Ispanak salatası

YAPILIŞI

  1. Tereyağını büyük boy bir tavada eritin. Sarımsak ve arpacık soğanı ekleyin, orta ateşte yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin.
  2. Zeytinyağı ve mantarları ekleyin, ısıyı artırın ve 6-8 dakika pişirin. Tavuk, krema, süt ve muskat ekleyerek karıştırın, tuzunu kontrol edip 2 dakika kadar pişirin.
  3. Bu arada, gnocchiyi paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin, iyice süzün ve tavuklu karışıma ekleyin. Maydanozu ve ½ peyniri karıştırın.
  4. Fırının ızgara ayarını açın. Karışımı ısıya dayanıklı büyük bir fırın kabına aktarın, kalan peyniri üzerine serpin ve altın rengini alana kadar 4-5 dakika ızgara yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 542
  • YAĞ 26 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 14 gr
  • KARBONHİDRAT 40 gr

Bu tariflerimizi de denemelisiniz:

Tavuk köfteli makarna tarifi (4 kişilik)

Peynirli ve biberli makarna tarifi (2 kişilik)

Çıtır ekmek kırıntılı linguini (4 kişilik)

Yer fıstıklı acılı hindi tarifi (4 kişilik)