Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?
Koruk suyu nasıl yapılır? sorusu, özellikle Ege’de tatile çıkanlar tarafından merak konusu oluyor. Ege bölgesinde pek çok yerde satılan ya da ısmarlanan koruk suyu, ağızda bıraktığı buruk tat ile pek çok kişinin favorisi haline geliyor.
Koruk suyu nasıl yapılır? sorusu, özellikle Ege’de tatile çıkanlar tarafından merak konusu oluyor. Ege bölgesinde pek çok yerde satılan ya da ısmarlanan koruk suyu, ağızda bıraktığı buruk tat ile pek çok kişinin favorisi haline geliyor.
KORUK NEDİR?

Koruk henüz olgunlaşmamış, yeşil haldeki üzüme deniyor. Olgunlaşmamış üzümler ekşi/mayhoş bir tada sahiptir.
Koruk yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da şişelenerek satışa sunulur. Koruk üzümü özellikle Ege mutfağında önemli bir yere sahiptir.
KORUK SUYU NASIL YAPILIR?
Koruk suyu yapmak için üzüm koruğu, ıtır otu (padişah otu) ve toz şeker gerekli. Üzümleri saplarından ayırıp yıkayın. Uygun büyüklükteki bir tencereye doldurun ve üzerini bir parmak geçecek şekilde su doldurun. Kısık ateşte kaynamasını bekleyin.
Üzümleri beklerken farklı bir tencereye tülbent serilmiş olan bir süzgeç koyun. Üzümler yarım saat piştikten sonra buraya süzün ve korukların tüm suyunun çıktığına emin olun. Süzülen koruk suyunu tencereye alın, toz şeker ekleyin ve 3 saat kaynamaya bırakın. Kaynama esnasında oluşan tortuları sık sık almanız gerekmekte.
3 saat sonra suya ıtır otu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Sonrasında dinlenmeye alın ve soğuk servis edin. Servis ederken bardağın yarısından az koruk suyu üzerine ise su ekleyerek mayhoş tadı azaltabilirsiniz. Bardağı karıştırarak köpürtüp servis edebilirsiniz.
Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:
Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı
Vişne reçeli tarifi – 1 kg vişne ile reçel nasıl yapılır? (Püf noktalar)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz