Kızarmış pastırma ve bezelyeli somon tarifi (4 kişilik)
Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.
Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.
Hazırlama süresi: 20 dakika
İPUCU: Somon derisinin çıtır olması için önce balığın derili tarafını pişirin.
GEREKLİ MALZEMELER
• 4 kalın dilim pastırma
• 2 taze soğan, doğranmış
• 225 gr dondurulmuş bezelye
• 100 gr konserve kırmızı biber
• 1 su bardağı konserve pancar, küp doğranmış
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 4 x 175 gr somon fileto
YAPILIŞI
- Pastırmayı yapışmaz bir tavada gevrekleşinceye kadar kızartın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya taze soğan ve bezelyeyi ekleyin, pişene kadar 2-3 dakika çevirin.
- Pancarı ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Hepsini bir servis tabağına aktarın ve sıcak tutun.
- Tavaya yağı ekleyin ve somonun her iki tarafını da çevirerek 3-4 dakika pişirin. Bezelyeli karışımın üzerine yerleştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 459
YAĞ 36 gr
DOYMUŞ YAĞ 7.5 gr
KARBONHİDRAT 11 gr
Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz