Kızarmış pastırma ve bezelyeli somon tarifi (4 kişilik)

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 04 Ağustos 2022 tarihinde yayınlandı.
Kızarmış pastırma ve bezelyeli somon tarifi (4 kişilik) Kızarmış pastırma ve bezelyeli somon tarifi (4 kişilik)

Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.

Kızarmış pastırma ve somon birbirine çok yakışıyor.

Hazırlama süresi: 20 dakika

İPUCU: Somon derisinin çıtır olması için önce balığın derili tarafını pişirin.

GEREKLİ MALZEMELER

• 4 kalın dilim pastırma


• 2 taze soğan, doğranmış
• 225 gr dondurulmuş bezelye
• 100 gr konserve kırmızı biber
• 1 su bardağı konserve pancar, küp doğranmış
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 4 x 175 gr somon fileto

YAPILIŞI

  1. Pastırmayı yapışmaz bir tavada gevrekleşinceye kadar kızartın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya taze soğan ve bezelyeyi ekleyin, pişene kadar 2-3 dakika çevirin.
  2. Pancarı ekleyin ve 1-2 dakika daha pişirin. Hepsini bir servis tabağına aktarın ve sıcak tutun.
  3. Tavaya yağı ekleyin ve somonun her iki tarafını da çevirerek 3-4 dakika pişirin. Bezelyeli karışımın üzerine yerleştirip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 459
YAĞ 36 gr
DOYMUŞ YAĞ 7.5 gr
KARBONHİDRAT 11 gr

Fesleğenli kabak mücveri tarifi (12-14 kişilik)

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.