Kıymalı makarna tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Kıymalı makarna tarifi ile karşınızdayız. Çocuklar bu makarnaya bayılacak.

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Dondurucu kaplarında porsiyonlayın. İstediğiniz zaman 40 dakika pişirin.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, soyulmuş ve doğranmış
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ezilmiş
  • 400 gr kuzu kıyma
  • 400 gr doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr makarna
  • 1 adet büyük yumurta
  • 150 ml yoğurt
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 60 gr cheddar peyniri, rendelenmiş
  • 60 gr beyaz peynir, ufalanmış

YAPILIŞI

  1. Yağı büyük bir tavada ısıtın, soğanı ekleyerek birkaç dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsak ve kıymayı ekleyin, kahverengileşinceye kadar pişirin. Domates, kekik ve domates salçasını ilave ederek etler yumuşayana kadar 10 dakika daha pişirin. Tuzunu kontrol edin.
  2. Bu arada fırını 180 °C’de ayarlayın. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın, makarnayı ekleyin ve “al dente” (yumuşak, ancak yine de içi biraz sert) olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  3. Yumurtayı bir kapta çırpın ve yoğurtla karıştırın.
  4. Kıymalı harcı fırına dayanıklı kaplara paylaştırın. Makarnayı süzün, kıymalı harcın üzerine kaşıkla koyun. Yoğurt sosu üzerlerine ilave edin. 15 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 519
  • YAĞ 29 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 13 gr
  • KARBONHİDRAT 42 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi

Köfteli spagetti tarifi