Kişnişli tavuk tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Kalorisi düşük bu Hint yemeğini gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet soğan, dilimlenmiş
  • 600 gr tavuk göğsü, iri küpler şeklinde kesilmiş
  • 5 yemek kaşığı tikka ezmesi
  • 1 adet acı kırmızı biber, ince doğranmış
  • 400 gr konserve domates
  • 250 ml tavuk suyu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı kişniş, ince doğranmış
  • 200 gr basmati pirinç, pişmiş

Servis için:

  • Naan ekmeği

YAPILIŞI

  1. Yağı derin, yapışmaz bir tavada ısıtın ve soğanı tavada 5 dakika kısık ateşte kızartın. Tavadan alın ve bir kenara koyun. Aynı tavaya tavukları koyup orta-yüksek ateşte 5 dakika kızartın. Tikka ezmesi ve biberi ekleyip 2 dakika daha pişirin.
  2. Soğanları, domatesi ve tavuk suyunu tavukların üzerine ilave edin. Kaynama noktasına getirin, 15 dakika pişirin.
  3. Tencereyi ateşten alıp yoğurt, ketçap ve kişnişi ekleyerek karıştırın. Pirinç ve sıcak naan ekmeği ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 462
  • YAĞ 7.5 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 1 gr
  • KARBONHİDRAT 50 gr

Bu tariflerimizi de denemelisiniz:

Tavuk biryani tarifi (6 kişilik)

Limonlu tavuk ve kuskus tarifi (4 kişilik)

Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik)

Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)