İncirli ve erikli dondurma tarifi (6 kişilik)
İncirli ve erikli dondurma tarifi ile karşınızdayız. 6 kişilik bu tarif çok lezzetli.
İncirli ve erikli dondurma tarifi ile karşınızdayız. 6 kişilik bu tarif çok lezzetli.
MALZEMELER
- 10 adet çekirdeksiz buzlukta dondurulmuş anjelik erik
- 10 adet kabuğu soyulup buzlukta dondurulmuş taze incir
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 ml krema
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı dış zarı soyulmuş irice doğranmış ceviz
YAPILIŞI
Buzlukta dondurduğunuz anjelik erik ve incirleri mutfak robotuna alın. Toz şekeri ekleyip püre haline gelene kadar çekin. Bir tutam tuz ile limon suyunu ekleyip bir kez daha çekin. En son krema ve süzme yoğurdu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra buzluğa dayanıklı kaba aktarın. Buzlukta 2 saat beklettikten sonra kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Bu işlemi 3 kez daha tekrar edin. Daha sonra dondurma kaplarına koyarak servis edin.
AFİYET OLSUN!
Ev yapımı meyveli dondurma tarifi: Lolibuz
Evde dondurma yapımı: Evde dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifi
Karamelize incirli dondurma tarifi (6 kişilik lezzetli tarif)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz