Humus tarifi (Lezzetli ve kolay) Humus nasıl yapılır?

Son güncelleme:

Humus tarifi ile karşınızdayız. Lezzetli ve yapılışı kolay olan bu tarifi masanızdaki yerini alsın. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • ½ su bardağı tahin
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzerine

  • 1 yemek kaçığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI

Humus tarifi

İçine 1 kaşık karbonat koyduğunuz 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslattığınız nohutları sudan çıkartıp süzün. Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve 45 dk kadar pişmeye bırakın. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Tahin, zeytinyağı, ince ince kıyılmış sarımsağı, kimyon ve tuzu bir kâseye alıp limonların suyunu da ekleyip karıştırın. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğümüz nohutların kabuklarını soyun ve hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alıncaya dek çekin. Robottan çekme esnasında ısınmaması için birkaç parça buz ilave edilebilir.

Humus tarifimiz bu şekilde. Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Enginarlı humus dip sos tarifi (4 kişilik)

Yılbaşı için menü önerileri ve sofranızı ziyafete çevirecek 3 tarif

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir? Farklı stilde yılbaşı ağacı süsleme fikirleri