Enginarlı humus dip sos tarifi (4 kişilik)

Enginarlı humus dip sos tarifi (4 kişilik)
İÇİNDEKİLER

Enginarlı humus dip sos tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifin yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…

MALZEMELER *

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 enginar çanağı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı tahin
  • Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI *

Enginarları küp küp doğrayın ve yarım limon suyu ile karıştırın. Tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yarım saat haşlayın. İyice haşlanmış nohutları ve haşlayıp süzdüğünüz enginarları mutfak robotuna veya geniş bir kaba aktarın. Limon suyunu, tahini, tuzla birlikte havanda dövülmüş sarımsakları, kimyonu, zeytinyağını ekleyin. Püre haline gelene dek robotta veya ezici ile ezin. Dilerseniz enginar çanaklarına aktarıp servise hazır edin.

Enginar dolması tarifi (4-6 kişilik)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ev turu: İzmir’de natürelliğin ön planda olduğu bir evdeyiz: Ruhumu evime yansıttım

Evim Dergisi Aralık 2021