Fırında tarçınlı elma tarifi (4 kişilik)
Pişirirken mutfağınızı mis gibi tarçın kokusu saracak.
Pişirirken mutfağınızı mis gibi tarçın kokusu saracak.
Hazırlama süresi: 25 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet büyük boy elma, enlemesine ikiye bölünmüş
- 30 gr erimiş tereyağı
- 20 g katı tereyağı
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 4 yemek kaşığı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı kuru kızılcık
- 30 gr ceviz, ufalanmış
- 1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
- Fırını 180 °C’de ısıtın. Elmaların çekirdeklerini çıkarıp göbeklerini oyun. Eritilmiş tereyağı, şeker, kuru üzüm, kızılcık, ceviz ve tarçını karıştırın.
- Karışımı elmaların oyuklarına doldurun ve diğer parçayı da üzerine kapatın. Üzerlerine biraz katı tereyağı koyup fırın tepsisine yerleştirin.
- Elmalar yumuşayana kadar 20 dakika pişirin. Dondurma veya krema ile birlikte servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 276
YAĞ 7 gr
DOYMUŞ YAĞ 4 gr
KARBONHİDRAT 26.3 gr
Elma ile yapılan 4 yemek tarifi | Mutfaktan elma kokuları yükseliyor
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz