Evde vişne suyu nasıl yapılır? -Ev yapımı vişne suyu tarifi
Ev yapımı vişne suyu tarifi ile karşınızdayız. Siz de hızlı ve kolay tarifimizle Ramazan sofralarınızı renklendirebilir, tadına tat katabilirsiniz.
Evde vişne suyu hazırlayabilirsiniz. Bayram ayına geri sayım sürerken, bayram sofralarının en sevilen içeceklerinden vişne suyunun tarifi ile karşınızdayız. Siz de sofralarınızı kendi yaptığınız ev yapımı vişne suyu ile süsleyebilir, sevdiklerinizle keyifle yudumlayabilirsiniz.
MALZEMELER
- 2 kg vişne
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 kavanoz su (1 litrelik)
EVDE VİŞNE SUYU NASIL YAPILIR?

Evde vişne suyu hazırlamak zor değil. Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın, kavanozlara yerleştirin. Tencereye su ile şekeri aktarın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Ateşi iyice kısın. Kısık ateşteyken kepçe yardımıyla suyundan alın ve içi vişne dolu kavanozlara aktarın.
Yine sterilize edilmiş ve kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın. Kavanozları büyük bir tencerenin içine yerleştirin. 5 dakika boyunca kaynatın. Tencereden çıkardığınız kavanozları temiz bir bezle iyice kurulayın. Kavanozları ters çevirerek bir gece boyunca oda ısısında, yerinden kıpırdatmadan bekletin.
VİŞNENİN FAYDALARI
- Vişneye bordo rengini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor.
- Antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
- Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Vişne antoksiyanin maddesi bakımından daha da zengin.
- Vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor. Geleneksel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor.
- En iyi şekilde faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekiyor. Taze olarak bulunmadığı kış aylarında en iyi tüketim şekli ise kuru vişne yemek. Konserveler, hazır satılan vişne suları ise tercih edilmemeli.
- Vişnenin zeka açıcı bir etkisi de var. Gelin vişne ile hazırlanmış zeka açan bir karışım hazırlayalım birlikte…
VİŞNELİ SORBE TARİFİ
- 1 su bardağı ayıklanmış vişne
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Vişneleri robottan geçirin. Su ve şekeri kaynatın. Üzerine vişne ekleyin. Bir taşım birlikte kaynattıktan sonra ateşten alın. Uygun büyüklükte bir kaba dökün. Buzluğa koyun. Kristalize olunca, tam donmadan buzluktan alıp karıştırın. Servise hazır!
VİŞNE ŞURUBU TARİFİ

Tarçın, şeker ve karanfil ekleyerek kaynatılarak hazırlanan vişne şurubunu punch formatında, büyükçe bir kadehin içerisinde şeffaf kepçe ile beraber servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kg vişne
- 5 adet karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 3 su bardağı su
Yapılışı: Vişneler tüm malzemeyle beraber kaynatılıp tel süzgeçten geçirilir. Soğutulup servis edilir.
Kaynak: Evbahçe Dergisi
Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye
Ramazan sofralarının çok renkli ve en doğal halleri
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz