Enginarlı humus dip sos tarifi (4 kişilik)
Enginarlı humus dip sos tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifin yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Enginarlı humus dip sos tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifin yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
MALZEMELER
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 enginar çanağı
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 çay bardağı tahin
- Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Enginarları küp küp doğrayın ve yarım limon suyu ile karıştırın. Tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yarım saat haşlayın. İyice haşlanmış nohutları ve haşlayıp süzdüğünüz enginarları mutfak robotuna veya geniş bir kaba aktarın. Limon suyunu, tahini, tuzla birlikte havanda dövülmüş sarımsakları, kimyonu, zeytinyağını ekleyin. Püre haline gelene dek robotta veya ezici ile ezin. Dilerseniz enginar çanaklarına aktarıp servise hazır edin.
Enginar dolması tarifi (4-6 kişilik)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz