Elmalı kavanoz tatlısı tarifi

Elmalı kavanoz tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Lezzeti de sunumu kadar güzel bu tarifin tadına doyamayacaksınız. İşte adım adım yapılması gerekenler ve gerekli malzemeler…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet elma
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam rendelenmiş muskat

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 115 gr tereyağı, eritilmiş

YAPILIŞI

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 6 kavanoz veya küçük fırın kaplarının içlerini hafifçe yağlayın. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Limon suyu, vanilya, bal, rendelenmiş muskat ve tarçını ekleyip iyice harmanlayın.
  • Karışımı pişirme kaplarına paylaştırın.
  • Yulaf ezmesi, esmer şeker, un, tarçın ve tuzu bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun.
  • Hamuru elmaların üzerine serpiştirin ve fırında 35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi (Kolay tarif)

Elma cipsi tarifi (Sağlıklı atıştırmalık)

Elmalı yulaflı smoothie tarifi (Kahvaltıda da tüketilebilir)