Bol yeşillikli kinoa salatası tarifi – Lezzetli atıştırmalık
Bol yeşillikli kinoa salatası tarifi ile karşınızdayız. Pratik, tadı enfes ve sağlıklı atıştırmalıklar da bu sayfada…
Bol yeşillikli kinoa salatası tarifi ile karşınızdayız. Ayaklı dondurma kaseleri kinoa salatalarını tek kişilik bir atıştırmalık formuna getirmek için ideal. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

BOL YEŞILLIKLI KINOA SALATASI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 1 paket kinoa
- Birkaç sap taze nane
- Birkaç sap taze taze kekik
- Birkaç sap taze reyhan
- 1 adet yeşil elma
- 2 adet avakado
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Taze sarımsak/frenk soğanı
YAPILIŞI
Servis etmeyi istediğiniz kadar kinoayı ayırın. Bunun için kendinize bir ölçü kabı belirlemeyi unutmayın. Örneğin bardak ya da kase gibi. Bir kapta kinoları 1 saat kadar suda bekletin. Suyun kinoaları 2 parmak kadar geçmesi yeterli olucaktır.
Kinoalar yumuşarken siz salatanızın içine koyacağınız yeşillikleri yıkayabilirsiniz. Yeşillikleri bıçakla kesmek yerine elinizle koparabilirsiniz. Avakadoları da elma dilimleri şeklinde servis etmek istediğiniz tabak sayısı kadar kesin. Geri kalanları küp küp doğrayın.
Benzer şekilde yeşil elmaları yarım ay şeklinde kesin. Geri kalanını küp küp doğrayın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Kinoayı yarım saat kadar 1 kase kinoaya 2 kase su olacak şekilde kaynatın. Kinoalar kabuklarından çıkmaya başlayacaklar. Bu onların yumuşadığının ve piştiğinin de bir göstergesi.
Kinoalar soğuduktan sonra tüm malzemeleri harmanlayarak kaselere boşaltın. Üzerini süslemek için taze nane, taze kekik, frenk soğanı ya da taze sarımsak kullanabilirsiniz.
Son olarak elma dilimi şeklindeki avakado ve elmaları tam ortaya gelecek şekilde saplayarak kaselerin üzerine zeytinyağı ve nar ekişisi gezdirin.
Ayaklı kaseler, tepsi, Ikea.
KİNOA NEDİR?
Kinoa 1-2 metreye kadar uzayabilen, uzun ömürlü bir bitkidir. Bu tahıl türü, Bolivya, Peru ve And Dağları’nda yetişir.
KİNOANIN FAYDALARI NELERDİR?
Kinoa tohumları tam protein kategorisindedir. Yani vücudun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri içerir. Tam protein içeren bitkiler oldukça nadirdir ve bu özelliği ile vejetaryenler arasında oldukça popülerdir.
HAZIRLAYAN: İLKE YILMAZ
FOTOĞRAFLAR: BANU ŞAHİN
YAPIM ASİSTANI: BİLGE CANDAN YILMAZ
Chia tohumlu yoğurt tarifi (Kahvaltılık ya da atıştırmalık)
Fırında çıtır elma halkaları tarifi (Kan şekerini dengeleyen tarif)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz