Zencefilli ve rezeneli somon tarifi (8-10 kişilik)
Zencefilli ve rezeneli somon tarifi ile karşınızdayız. Şık sunumu ile dikkat çeken bu tarif, sofralarınızda başrol oynayacak!
Zencefilli ve rezeneli somon tarifi ile karşınızdayız. Şık sunumu ile dikkat çeken bu tarif, sofralarınızda başrol oynayacak! İşte yemek stilisti ve yazar Gamze Bursa’dan gerekli malzemeler ve yapılışı…
MALZEMELER
- 1 bütün fileto somon balığı (2.800-3.000 g),
- 3 çorba kaşığı taze zencefil ince rendelenmiş,
- 3-4 diş sarımsak ezilmiş, 1 iri kök rezene ince doğranmış,
- 3/4 su bardağı soya sosu,
- Çekilmiş karabiber,
- Yağlı kağıt.
YAPILIŞI
Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ama ucunu kesmeyin. Somonu üzerine yerleştirin. Kılçıklarını kontrol edin, varsa cımbızla çıkarabilirsiniz. Zencefil ve sarımsağı balığın üzerine sürün. Rezeneyi elinizle sıkarak hafifçe ezin. Balığın üzerine serpin. Soya sosunu üzerine gezdirin, biraz karabiber serpin. Yağlı kağıdı balığın üzerine gelecek şekilde kapatın ve kesin. Kağıdın kenarlarını kıvırıp kürdanla sabitleyin. 15-16 dakika pişirin.
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz