Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi ile karşınızdayız. Taze meyvelerle marmelat yapın. İşte malzemeler ve yapılışı…
Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi ile karşınızdayız. Reçel yapıp istediğiniz zaman tüketmeyi siz de seviyorsunuz. Peki hiç mürdüm eriği, limon ve zencefilli reçel denediniz mi? İşte tarifimiz…
ZENCEFİLLİ LİMONLU MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI
MALZEMELER
- 1 kg mürdüm eriği
- 750 gr toz şeker
- 1 iri parça taze zencefil
- 1 adet limon.
YAPILIŞI
Yıkadığınız eriklerin kabuklarını soymadan çekirdeklerini ve içindeki sert kısımlarını temizleyin. Temizlediğiniz erikleri ronda da ufak parçalar haline getirin ama tamamen ezilip püre haline gelmemesine dikkat edin.
Parçalanmış tüm erikleri tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp en az 4-5 saat ya da bir gece bekletin böylece erikler iyice suyunu salmış olacak.
Suyunu salan erikleri kısık ateşte yavaş yavaş tahta bir kaşık ile karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Meyveler piştikten sonra kabuklarını soyup incecik rendelediğiniz zencefilleri ekleyin.
1 adet limonun dış kabuklarını rendenin iri tarafı ile beyaz kısımlarına kadar rendeleyerek alın. Bu kabukları marmeladınız kıvam almaya başladığında içine ekleyin.
Sonra 1/2 limon suyunu marmeladın içine ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kıvam kontrolünü yaptıktan sonra kavanozlara doldurun.

İPUCU
Ev yapımı tadında, sağlıklı hazır reçellerden satın alacaksanız, onların görünümünü daha estetik kılmak için kapaklarını çiçekli kumaşlar ve rafya ile süsleyebilirsiniz.

ZENCEFİLLİ LİMON KABUĞU REÇELİ

Bu reçelde iri, kalın kabuklu ve kabukları sert olmayan limon cinsi kullanılması çok önemli. Önce rulo olarak hazırlanan limon kabukları haşlanıyor sonra da günde 2-3 kez suyu değiştirilmek suretiyle soğuk suda 2 gün bekletiliyor. Acı suyu çıkan limonlarla afiyetle yenen reçeller yapılıyor!
AROMALI BAL KABAĞI REÇELİ

Bu tarifte kullanılan kabak yuvarlak dilimli, içi ve dışı koyu portakal renginde olan çeşit. Reçelin kıvamı bekledikçe koyulaşır. Onun için kıvamı tutturmak reçel yapımındaki en dikkat isteyen kısım.
ÜÇ BAHARATLI VİŞNE REÇELİ
Kakule çekirdeklerini kırarak içindeki tohumlar ile birlikte tarçın ve karanfilleri de ekleyerek temiz ince bir tülbent bezinin içerisine yerleştirin. Bezi torba haline getirip kaynatmakta olduğunuz vişne tenceresine salın. Üç baharatlı vişne reçeliniz aromatik tadına yavaş yavaş kavuşmaya başlayacak!

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ
FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR
REÇEL TARİFİ MÜZEHHER PAT
YAPIM ASİSTANI ORHAN KAPLAN
MEKAN LA VİE EN ROSE
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz