Yulaflı ve susamlı jumbo somon dilimleri tarifi (4 kişilik)
Hem sağlıklı hem de tadı çok güzel bir seçenek.
Hem sağlıklı hem de tadı çok güzel bir seçenek.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr somon, 6 dilim olarak kesilmiş
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı taze veya ¼ tatlı kaşığı kuru kekik
- 4 yemek kaşığı susam
- 1 limonun suyu, ekstra dilimlenmiş yarım limon
- 2 yemek kaşığı kanola yağı
- 2 adet kabak, jülyen kesilmiş
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 200 gr salkım cherry domates
YAPILIŞI
- Fırını 180 °C’de ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Balıklara tuz ve karabiber serpin.
- Yulaf ezmesi, susam tohumları ve kekiği bir tabakta güzelce karıştırın. Limon suyunu bir kaseye alın. Balığı önce limon suyuna batırın ve ardından yulaf ezmeli karışım ile kaplayın. Balığı fırın tepsisine koyun ve 1 yemek kaşığı kanola yağını üzerlerine gezdirin. 20 dakika, altın rengi olana kadar pişirin.
- Kabakları ve salkım domatesi bir fırın tepsisine dizin ve üzerlerine sarımsak serpiştirin. Kalan yağı fırça ile üzerlerine sürün ve 15 dakika pişirin. Kabakları çevirin ve 5 dakika daha pişirin. Balıkları limon dilimleri ile süsleyerek kabak ve çeri domates ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 500
YAĞ 35 gr
DOYMUŞ YAĞ 6 gr
KARBONHİDRAT 13 gr
Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi (6 kişilik)
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz