Yılın son günü sevdiklerinize lezzet dolu yaratıcılık armağan edin
Sevdiklerimiz için hediye olarak hazırlayabileceğiniz iki güzel tarif hazırladık. Yılbaşı sofralarınız bu tariflerle daha da tatlanacak…
Yılbaşı akşamını bu yıl pek çok kişi sevdikleri ile evde geçirecek. Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yıllardaki gibi kalabalık kutlamalar yapamasak da aynı evde yaşadığımız sevdiklerimiz için hediye olarak hazırlayabileceğiniz iki güzel tarif hazırladık.
SAN SEBASTIAN CHEESECAKE TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER:
- 750 gr labne peyniri (Krem peynir de olur)
- 250 ml krema
- 250 gr şeker
- 85 gr un
- 35 gr nişasta
- 6 yumurta
- Vanilya
Not: Bütün malzemeler mutlaka oda ısısında olmalı! San Sebastian’ı tercihen bir gün önceden yapın.
YAPILIŞI
Peynir ile şekeri çok iyi çırpın. Ardından kremayı ekleyip yeniden çırpın. Un, vanilya ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından yumurtaları teker teker ekleyin. Her şey homojen karışınca yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba dökün ve 230 derecede 23 dakika alt üst ayarında pişirin (Fırından çıktığında tatlı fazla cıvık gibi olacak, bu çok normal. Aksi takdirde buzdolabına girdiğinde kremamsı dokusunu kaybeder). Oda ısısına gelince buzdolabında en az 5 saat bekletip üzerini frenk üzümü ve biberiye ile süslenerek servis edebilirsiniz.
PESTOLU ZEYTINYAĞLI EKMEK TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER:
- 250 gr tam buğday unu
- 200 gr beyaz un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 15 gr taze maya
- 13 kaşık zeytinyağı
Pesto için: 1 bağ fesleğen, 70-80 gr parmesan peyniri, 1 diş sarımsak, 30 gram çam fıstığı, tuz, karabiber, zeytinyağı
YAPILIŞI
Mayayı 250 ml ılık su içerisinde çözdürün. Dilerseniz bir tatlı kaşığı şeker ekleyin. Başka bir kapta unları ve tuzu birleştirin. Maya karışımını ve zeytinyağını da ekleyip iyice yoğurun. Kabın ağzını iyice kapatıp sarın ve 50 dakika kadar mayalandırın. Mayalanma devam ederken pestoyu hazırlamaya geçin. Fesleğenleri biraz zeytinyağı ekleyip rondodan geçirin. Kavurduğunuz çam fıstıklarını (ceviz de olur) sarımsağı ve parmesanı ekleyip rondodan geçirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
Parmesan tuzlu bir peynir olduğu için az tuz koymanızı tavsiye ederim. Kuru kalmayacağı şekilde zeytinyağını da ekleyin. Mayalanan ekmeği dilerseniz iki dikdörtgen şeklinde açın ve üst tarafını elinizle üçgenimsi olacak gibi şekillendirin. Dilerseniz de büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açıp ortadan bir üçgen çıkarıp kenarlarda kalan hamurları birleştirip de ayrı bir üçgen oluşturun. Üçgenlerden birini alttan, çam ağacı gövdesi gibi görünecek şekilde kesin ve gövde hariç üstte kalan bölüme pestodan biraz sürün. Diğer üçgeni de üzerine yerleştirin.
Orta kısmında bir cm açıklık kalacak şekilde enine yaklaşık 1’er cm açıklıklarla pizza bıçağı veya normal bıçak kullanarak ortadaki boşluğun her iki yanına da kesikler atın. Kesikleri kendi etrafında döndürerek şekil verin. Üzerine bir örtü serip 15 dakika kadar bekletin ve daha sonra 200 derecede 23 dakika, renk alana kadar pişirin. Yanına artan pestoyu da ekleyip servis yapın.
Not: Hazırladığınız fesleğenli pesto sosunu kavanoza koyup üzerini geçecek kadar zeytinyağı eklerseniz buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz.
Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye
Yılbaşı hediyelerinizi kişiye özel hazırlayın! İşte hediye fikirleri
Yılbaşında doğa ve doğallık, sofralarınızda ve hediyelerinizde olsun
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz