Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? (2 kg yeşil fasulye ile tarif)
Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? 2 kg yeşil fasulye, sarımsak, sirke, tuz ve şeker ile kış için yeşil fasulye turşusu hazırlayabilirsiniz.
Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? 2 kg yeşil fasulye, sarımsak, sirke, tuz ve şeker ile kış için yeşil fasulye turşusu hazırlayabilirsiniz.
NOT: Aklınıza gelebilecek tüm sebze ve meyvelerin turşularını da kurabilirsiniz. Mutfak raflarında gökkuşağı gibi bir etki yaratır! Cherry domates turşusu kışın salatalarına çok yakışır!
Gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekilde;
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 kg taze fasulye
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Kaynar su
YEŞİL FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR?
- Fasulyeleri yıkayıp süzdükten sonra uçlarını kesin. Kaynar suyun içine atın. Yüksek ateşte 3 dakika haşlayın.
- Haşladığınız fasulyeleri suyun içinden çıkartıp buzlu suyun içine atarak şoklayın. Daha sonra suyun içinden alarak kavanoza dik olarak yerleştirin.
- Aralarına sarımsakları, tuzu, şekeri, üzüm sirkesini ilave edin. En son kaynar suyu kontrollü olarak fasulyeler tamamen suyun içinde olacak şekilde dökün.
- Kavanozların ağzını, daha önceden kullanılmamış ve iyice sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın. Kavanozların hepsini ters çevirin.
- Bu işlemle böylece yarım saat kadar kavanozların sızıp sızmadığını kontrol etmiş olursunuz. Bir gün sonra kapaklarını tekrar kontrol edip iyice kapandığından emin olun.
- 20-25 gün sonra fasulye turşunuz hazırdır. Bu işlemi havuç ve biberler için de uygulayabilirsiniz.
Aşağıdaki tariflerimiz de kış için güzel bir hazırlık yapmanız konusunda işinize yarayacaktır.
AFİYET OLSUN!
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz