Yenilebilir kaplarda 3 tarif

Ekstra bir tabağa gerek yok aslında; çünkü onların kendileri zaten yenilebiliyor. Şık sunumlarıyla yenilebilir kaplardaki tariflerimiz, öğünlerinizde alternatif seçenekleriniz arasında yer alabilir.

İLHAMINI DOĞADAN ALAN SALATA Yeşil tarifleri konsepti tamamlayan yeşillikler içinde sunun. Tortilla ekmeğinden yenilebilir kase de bu konsepti hoş bir şekilde tamamlayabilir.

Tortilla kasesinde salata (2 kişilik)

MALZEMELER • 4 adet tortilla ekmeği • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ • 4 yaprak marul • 1 şeftali • 2 taze kayısı • 1 çay bardağı mini taze peynir • 4-5 mini kiraz domates • Sızma zeytinyağı

YAPILIŞI Isıya dayanıklı büyük boy kapları tersine çevirip fırça ile yüzeyini yağlayın. Tortilla ekmeklerini kabınızın büyüklüğüne göre gerekirse makasla biraz kesebilirsiniz. Tortilla ekmeklerini yağlanmış kabınızın yüzeyine yapıştırın. Izgara telinin üzerine yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika kızartın. Salata için tüm malzemeyi istediğiniz gibi doğrayıp harmanlayın. Servis yapmadan birkaç dakika önce hamurdan kaseleri ters çevirerek içine dikkatlice aktarın.

Cam yaprak, sukulent, Koçtaş. Palmiye yaprakları, peçete, Porland. Kadeh, kaktüs mandallar, Paşabahçe. Sürahi, çatal bıçak seti, Ikea. Ahşap kaktüs, yaprak formlu tabak, LCW Home.

MASALSI BİR ATMOSFER

Pastel tonlar, gold ışıltılarla masalsı sofralar hazırlayabilirsiniz. Hamur kaselerini ise sadece ana yemeğiniz değil; salata, meyve gibi yardımcı yemeklerinizde de kullanabilirsiniz.

Chia tohumlu hamur kasesinde baget (4 kişilik)

MALZEMELER • 12 adet baget tavuk eti • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber • 1 çay kaşığı kuru kekik • 1 çay kaşığı kimyon • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu • Tuz • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 4 kiraz domates Hamuru için • 2 su bardağı un • 1 yemek kaşığı chia tohumu • 1 çay kaşığı tuz • Su

YAPILIŞI Hamuru için unu, chia tohumunu ve tuzu harmanlayın. Su ilave ederek hamur yapın. Hamuru dörde ayırın. Kabınızın dış yüzeyini kaplayacak şekilde açın. 200 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın. Tavuk etlerini kiraz domates dışındaki tüm malzeme ile karıştırıp fırın tepsisine yerleştirin. Kiraz domatesleri de bagetlerin arasına yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. Kaseleri servis etmeden birkaç dakika önce kabından dikkatlice ayırın. İçine bagetleri yerleştirip hemen servis yapın.

Kuşlar, Koçtaş. Amerikan servis, sulu boya görünümlü tabaklar, kupa, peçeteler, ayaklı servisler, mini tabaklar, Porland. Vazolar, altın renkli kase, çatal-bıçak seti, Ikea. Kadeh, Mudo Concept. Sürahi, Paşabahçe.

SABAH KAHVALTISINA Kahvaltıların cazibesini yükseltin. Sağlıklı seçimlerle güne zinde başlayın.

Yulaf kasesinde kahvaltı (2 kişilik)

MALZEMELER • 1 su bardağı yulaf kepeği • 1 paket yulaflı bisküvi • 30 gr tereyağı • 2 yemek kaşığı süt Servis için: • 200 gr tatlı süzme yoğurt • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği • Taze meyveler

YAPILIŞI Tereyağını eritip ılıttıktan sonra iri parçalanmış bisküviler, yulaf kepeği ve sütle birlikte mutfak robotuna aktarın. İyice karıştırıp ezin. Hamuru ısıya dayanıklı yuvarlak bir kabın ters tarafına elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 15 dakika beklettikten sonra 190 dereceye ayarlı fırında, kıtırlaşana kadar kızartın. Daha sonra fırından alıp ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Servis için önerilen malzemeyi dekoratif bir şekilde içine yerleştirin. Hemen servis yapın.

Runner, kase, bardak, mandal, puanlı peçete, Porland. Ikat tabak, kaşık, ikat vazo, Paşabahçe. Beyaz vazo, mini tabaklar, Ikea.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO YAPIM ASİSTANI ALİ EMRE YILDIZ