Yaz temizliği nasıl yapılır? Evinizi yaza hazırlayın

Son güncelleme:

Yaz temizliği nasıl yapılır? Sıcak ve nemli yaz geldi ve evde temizlemeniz gereken yerler olduğunu biliyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?. Neyse ki, basit yaz temizliği ipuçlarının bir listesini çıkardık. Bu pratik yaz temizliği ve ev bakımı ipuçları, evinizin temiz ve hazır durumda kalmasını sağlayacak.

Aşağıdaki önerilerimiz dışında yapay zekaya da yaz temizliği ile ilgili önerilerini sorduk. İşte detaylar…

1: KLİMA FİLTRESİNİ TEMİZLEYİN

yaz temizliği nasıl yapılır

Bu muhtemelen bu listedeki en önemli öğedir. Toz ve kirle tıkanmış bir klima iyi çalışmaz veya – daha da kötüsü – kırılabilir ve yaz sıcağında sizi ciddi şekilde rahatsız edebilir. Filtreyi ılık sabunlu suyla veya elektrikli süpürgeyle temizlemeniz yeterlidir.

İlginizi çekebilir: Klima bakımı nasıl yapılır? Bakım yapılmazsa ne olur?

2: FANI TEMİZLEYİN VE TERSİNE ÇEVİRİN

Evinizde bir tavan fanı ya da vantilatör varsa temizleyin. Tozlu fanlar yaz alerjilerini ve saman nezlesi semptomlarını artırır. Uygun temizlik olmadan, fanlar dönerken toz ve polen yaymaya devam edecektir. Fanı temizlerken kanatların yönünü de saat yönünün tersine çevirdiğinizden emin olun. Bu hile, soğuk havayı aşağı iter ve klimanızı daha verimli hale getirerek enerji maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlar.

3: PENCERELERİ YIKAYIN

yaz temizliği nasıl yapılır

Güzel havalardan yararlanın ve bir sabahı pencerelerinizi temizleyerek geçirin. Bunu kışın ortasında yapmaktansa şimdi yapmak çok daha iyi! Camlarınızı temizlemeyeli uzun zaman olduysa, sadece pencere temizleyicisine güvenmek yerine sabunlu su ve süngeri tercih edin. Kiri çıkarmak için gerçekten fırçalamanız gerekebilir.

Detaylar: Pencere temizliği nasıl yapılır? Camlar pırıl pırıl olsun

4: EVİ HAVALANDIRIN

Bu aynı zamanda, pencerelerinizin daha fazla açık olduğu ve nemin küf oluşumunu teşvik edebileceği yaz aylarında çok önemli bir adımdır. Nefesinizi kolaylaştırmak ve temiz havanın tadını çıkarmak için pencerelerinizi açın ve evi havalandırın.

5: BUZDOLABINI TEMİZLEYİN

buzdolabı-temizliği

Daha sıcak iklimlerde, bakteriler buzdolabında bile daha hızlı büyür. Buzdolabınızı temizlemek için zaman ayırın, yüzeyleri nazik antibakteriyel sabunla durulayın ve son kullanma tarihi geçmiş veya küflenmiş her şeyi atın. Bu aynı zamanda meyve ve sebze mevsiminde de önemlidir – ürünlerinizi yıkamak ve salmonella gibi gizlenmiş olabilecek kötü bakterilerden kaçınmak için gıda sınıfı bir temizleyiciye yatırım yapmayı düşünün.

Detaylar: Buzdolabı nasıl temizlenir, neyle silinir? Gıda zehirlenmesine dikkat

6: VERANDANIZI TEMİZLEYİN VE DÜZENLEYİN

Verandalar, aileniz ve arkadaşlarınızla ızgara yapmak ve serinlemek için mükemmeldir. Ancak verandayı gerçekten keyifli bir alan haline getirmek için, hızlı bir çamaşır suyu / su karışımı veya soda kristalleri spreyi ile yosun ve likenden kurtulmayı düşünün. Her iki doğal yöntem de likenleri öldürecek ve kurutacak, böylece verandayı temizleme ve yeni gibi açık alanınızın keyfini çıkarma gibi hızlı bir görevi size bırakacaktır.

7: DONDURUCUYU BOŞALTIN

yaz temizliği nasıl yapılır

Bu temizlik görevi yalnızca faydalı olmakla kalmaz, aynı zamanda bu süreçte sizi serin tutar! Bunu çok sıcak bir gün için saklayın. Tüm buz küplerini temiz lavaboya boşaltın. Tüm donmuş ürünleri alın ve dondurucuyu temizlerken soğuk kalmaları için buzla kaplı lavaboya koyun. Arabanızın buz kazıyıcısı ve biraz sıcak su ile biriken buzu giderin. Yavaş hareket eden sıvı dökülmelerini temizleyin. Şimdi dikkatinizi donmuş yiyeceğe çevirin. Grimsi kahverengi lekeler ve kalın don katmanları gibi belirgin dondurucu yanık belirtileri olan her şeyi atın. Herhangi bir şey açıksa, muhtemelen onu atmak en iyisidir.

Detaylar: Derin dondurucu nasıl düzenlenir? Dondurucu temizliği ve bakımı

8: DRENAJI VE ÇÖP ÖĞÜTÜCÜYÜ TEMİZLEYİN

Sıcak yaz aylarında yiyecekler daha çabuk çürür ve kokular daha kolay iltihaplanır. Yazın rutubetli havasında hoş olmayan kokulara yol açacak yiyecek kalmadığından emin olmak için giderinizi ve çöp öğütücünüzü temizlemeniz önemlidir. Ellerinizi çöp öğütücüye (!) sokmadan, giderinize karbonat ve ardından sirke dökerek, beş dakika köpürterek ve ardından kaynar su ile giderinizi doğal olarak temizleyin. Kokuları gerçekten önlemek için bunu iki haftada bir gerektiği kadar tekrarlayın.

9: EVİ SIKLIKLA SÜPÜRÜN

Ne yazık ki bu, karıncaların ve her türden tüyler ürpertici sürüngenlerin mevsimi. Sıcak, nemli hava, kesinlikle evinize davet etmek istemediğiniz her türlü böcek için mükemmel bir ortamdır. Her gece tezgahları kırıntılardan temizleyerek ve yerleri süpürerek sürüngenleri yiyecek kaynaklarından ayırın. Bu küçük alışkanlıklar, dağınık artıklarınızın çekebileceği böcekleri savuşturarak büyük zaman kazandırır.

10: SIZINTI OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİN

Bu, özellikle hortumunuzu ve dış mekan musluklarınızı daha sık kullandığınız yaz aylarında önemlidir! Ay sonunda su faturası geldiğinde keşfedilmemiş bir sızıntı size sürpriz yapabilir. Hortumunuzu ve musluklarınızı sızıntı ve nem açısından kontrol etmek için zaman ayırın ve herhangi bir sızdıran nokta fark ederseniz su geçirmez bahçe bandıyla hızlı bir şekilde onarın.

Bu yaz bakımı ipuçları, sizi yazın evinizin bakımını yapmaya teşvik eder ve genel olarak daha rahatlatıcı bir yaz geçirmenize yardımcı olur.

YAZ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? YAPAY ZEKADAN ÖNERİLER

Bu soruyu bir de son dönemin en popüler konusu yapay zekaya sorduk ve “Yaz temizliği nasıl yapılır?” dedik. İşte verdiği yanıtlar

Yaz temizliği için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Pencereleri temizleyin: İlk olarak, evinizin pencerelerini iç ve dış yüzeyleriyle birlikte temizleyin. Cam temizleyici ve mikrofiber bir bez kullanarak camları parlatın.
  2. Toz alın: Mobilyaların, rafların ve diğer yüzeylerin üzerinde biriken tozları alın. Toz alma işleminde mikrofiber bezler kullanmanızı öneririm.
  3. Halıları temizleyin: Halıları temizlemek için halı şampuanı veya buhar temizleyici kullanabilirsiniz. Eğer buhar temizleyici kullanacaksanız, halıların tamamen kurumasına özen gösterin.
  4. Zeminleri silin: Zeminleri temizlemek için su ve deterjan kullanabilirsiniz. Laminat ve ahşap zeminlerinizi temizlemek için özel temizleyiciler de kullanabilirsiniz.
  5. Banyo temizliği: Banyo temizliği için ağır kimyasallar kullanmadan, ev yapımı temizleyiciler kullanabilirsiniz. Duşakabin, lavabo, klozet gibi yüzeyleri temizleyin.
  6. Mutfak temizliği: Mutfak tezgahlarını, ocakları ve fırınları temizleyin. Bulaşık makinesi ve buzdolabı gibi diğer aletleri de temizleyebilirsiniz.

YAZ TEMİZLİĞİ HANGİ SIRAYLA YAPILIR?

  1. Evinizdeki tüm odaların pencerelerini açarak havalandırın.
  2. Pencereleri temizleyin. İçeriden ve dışarıdan camları, pervazları ve çerçeveleri temizleyin.
  3. Toz alın. Tüm mobilyaların, rafların ve yüzeylerin üzerinde biriken tozları alın.
  4. Halıları ve kilimleri temizleyin. Halı şampuanı veya buhar temizleyici kullanarak temizleyin.
  5. Zeminleri silin. Önce süpürge veya vakum makinesi ile tozları alın, sonra su ve deterjan kullanarak silin.
  6. Banyo temizliği yapın. Lavabo, duşakabin, klozet, fayanslar, aynalar ve diğer yüzeyleri temizleyin.
  7. Mutfak temizliği yapın. Tezgahları, dolapları, fırını, ocakları, buzdolabını ve diğer yüzeyleri temizleyin.
  8. Mobilyaları temizleyin. Kanepe, koltuk, sandalye ve diğer mobilyaların yüzeylerini temizleyin.
  9. Perdeleri yıkayın veya temizleyin.
  10. Son olarak, evinizi güzel bir koku için havalandırın ve tüm odaların kapılarını açarak temiz havanın evinize girmesini sağlayın.

Alerji mevsimi için bahar temizliği tüyoları ve haftalık temizlik planı

Bahar temizliği nasıl yapılır?