Bir ay boyunca haftada iki gün üçer saati bu işe ayırırsanız tüm hazırlıkları rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Hatta mutfak robotu ve derin dondurucu gibi yardımcılar sayesinde “Bu iş bu kadar kolay mıydı yahu?” bile diyebilirsiniz.
Yiyecekleri saklama yöntemlerini dört ana kategoriye ayırabilirsiniz:
Kurutmak: Kekiği buket yapıp nane veya fesleğenleri sererek kurutun. Serin, az nemli ve gölge yerde kuruyan yeşilliklerin kokusu daha yoğun kalır.
Salça: Domates bolca varken her birini dört-beş dilime ayırıp tuzla
büyük kaplara bastırın. Üç-dört günde kabukları sıyrılabilecek hale gelir. Kevgirden geçirin ve tepsilerde 4-5 gün karıştırarak kurutun. Ya da tülbentten geçirip tepsiye yayın ve cam önünde kurutun.
Reçel ve marmelat: İstediğiniz meyveyi uygun boyutlarda doğrayıp meyvenin şeker ve sululuğuna göre şeker ekleyip bekletin. Sonra üzerini kapatmadan pişirin.
Turşu: Turşunun en önemli unsuru; bir çay bardağı sirke, bir litre su ve üç çorba kaşığı deniz veya kaya tuzunu karıştırmak. Turşu yapacağınız malzemeleri suyun içine işleyebileceği boyutlarda kesin. İri olanlara içlerine rahatça su girebilsin diye, bıçakla delik açın. Mayalanması için de litre başına 4-5 nohut veya ekşi mayadan yapılmış ekmek atın. Rahiya katmak için sarımsak, kekik ekleyebilirsiniz.
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
İzmir Alsancak'ta 80 metrekare bir çatı katındayız. Ev sahibi Şenda Köknar bu evi neredeyse baştan…
Parizyen stil ile evinizi yeniden dekore edebilirsiniz. Parizyen ev nedir? ve nasıl dekorasyonu parizyen stiline…
Fil kulağı bitkisi (Alocasia Polly) bakımı nasıl olmalı? Püf noktaları anlatıyoruz. İşte çoğaltmadan toprak seçimine…
Uzmanlar, mobilyaları güvence altına alması gerekenlerin yalnızca çocuklu insanlar olmadığı konusunda uyarıyor.
Unsuz, yağsız, şekersiz kek tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarif çok kolay ve lezzetli.…
Koyu renk duvar ile evinizi farklı kılmak istiyor ancak cesaret edemiyor musunuz? Sofistike mekanların anahtarı:…