mandalina-reçeli-nasıl-yapılır

Mandalina reçeli nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi

Mandalina reçeli nasıl yapılır? Özellikle kış aylarında mandalina herkesin vazgeçilmez meyvesi haline geliyor. Faydaları saymakla bitmeyen mandalinanın reçelini de yapabilirsiniz.

Peki mandalina reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi…

MANDALİNA REÇELİ NASIL YAPILIR?

mandalina-reçeli nasıl yapılır

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 kg küçük boy mandalina
  • 1 avuç karanfil
  • 2 kg toz şeker
  • 750 ml su
  • Yarım limonun suyu

YAPILIŞI

Mandalinaları kabuklarıyla birlikte kaynar su dolu tencereye atıp, 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaların üzerine karanfil saplayıp, toz şeker serpin ve 2 gece dinlendirin.

Su ilave edip kıvamlanana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.

MANDALİNANIN FAYDALARI

  • Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi mandalina turunçgiller Rutaceae familyasına ait bir meyve türüdür.
  • Türkiye’de en çok Akdeniz’de, Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde ve kısmen Karadeniz Bölgesi’nde yetiştirilir.
  • Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
  • Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmede etkili olur.
  • Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır.
  • Gribe karşı iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini korur.

Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur?

Evde yeşil zeytin nasıl yapılır? 2 kg yeşil zeytin kurma adımları

Kumkuat ağacı bakımı püf noktaları