Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? (2 kg yeşil fasulye ile tarif)

yeşil-fasulye-turşusu NASIL YAPILIR

Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? 2 kg yeşil fasulye, sarımsak, sirke, tuz ve şeker ile kış için yeşil fasulye turşusu hazırlayabilirsiniz.

NOT: Aklınıza gelebilecek tüm sebze ve meyvelerin turşularını da kurabilirsiniz. Mutfak raflarında gökkuşağı gibi bir etki yaratır! Cherry domates turşusu kışın salatalarına çok yakışır!

Gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekilde;

GEREKLİ MALZEMELER *

  • 2 kg taze fasulye
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kaynar su

YEŞİL FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR? *

  • Fasulyeleri yıkayıp süzdükten sonra uçlarını kesin. Kaynar suyun içine atın. Yüksek ateşte 3 dakika haşlayın.
  • Haşladığınız fasulyeleri suyun içinden çıkartıp buzlu suyun içine atarak şoklayın. Daha sonra suyun içinden alarak kavanoza dik olarak yerleştirin.
  • Aralarına sarımsakları, tuzu, şekeri, üzüm sirkesini ilave edin. En son kaynar suyu kontrollü olarak fasulyeler tamamen suyun içinde olacak şekilde dökün.
  • Kavanozların ağzını, daha önceden kullanılmamış ve iyice sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın. Kavanozların hepsini ters çevirin.
  • Bu işlemle böylece yarım saat kadar kavanozların sızıp sızmadığını kontrol etmiş olursunuz. Bir gün sonra kapaklarını tekrar kontrol edip iyice kapandığından emin olun.
  • 20-25 gün sonra fasulye turşunuz hazırdır. Bu işlemi havuç ve biberler için de uygulayabilirsiniz.

Aşağıdaki tariflerimiz de kış için güzel bir hazırlık yapmanız konusunda işinize yarayacaktır.

AFİYET OLSUN!

Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

küçük ve az ışık alan mutfaklar için öneriler

Küçük ve az ışık alan mutfaklar için uzmandan öneriler

beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir

Beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir? Kolay yöntemler