Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? (2 kg yeşil fasulye ile tarif)

yeşil-fasulye-turşusu NASIL YAPILIR

Yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? 2 kg yeşil fasulye, sarımsak, sirke, tuz ve şeker ile kış için yeşil fasulye turşusu hazırlayabilirsiniz.

NOT: Aklınıza gelebilecek tüm sebze ve meyvelerin turşularını da kurabilirsiniz. Mutfak raflarında gökkuşağı gibi bir etki yaratır! Cherry domates turşusu kışın salatalarına çok yakışır!

Gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekilde;

GEREKLİ MALZEMELER *

  • 2 kg taze fasulye
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kaynar su

YEŞİL FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR? *

  • Fasulyeleri yıkayıp süzdükten sonra uçlarını kesin. Kaynar suyun içine atın. Yüksek ateşte 3 dakika haşlayın.
  • Haşladığınız fasulyeleri suyun içinden çıkartıp buzlu suyun içine atarak şoklayın. Daha sonra suyun içinden alarak kavanoza dik olarak yerleştirin.
  • Aralarına sarımsakları, tuzu, şekeri, üzüm sirkesini ilave edin. En son kaynar suyu kontrollü olarak fasulyeler tamamen suyun içinde olacak şekilde dökün.
  • Kavanozların ağzını, daha önceden kullanılmamış ve iyice sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın. Kavanozların hepsini ters çevirin.
  • Bu işlemle böylece yarım saat kadar kavanozların sızıp sızmadığını kontrol etmiş olursunuz. Bir gün sonra kapaklarını tekrar kontrol edip iyice kapandığından emin olun.
  • 20-25 gün sonra fasulye turşunuz hazırdır. Bu işlemi havuç ve biberler için de uygulayabilirsiniz.

Aşağıdaki tariflerimiz de kış için güzel bir hazırlık yapmanız konusunda işinize yarayacaktır.

AFİYET OLSUN!

Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Limonlu tavuk çorbası tarifi

Butik otel tadında 200 metrekarelik 5 odalı bir Alaçatı evindeyiz