Yaban mersinli kek tarifi
Koyu mavi, minik meyveleri lezzetli olduğu kadar faydalıdır da… Bu ay hem onu yemek hem de bahçeye davet için ideal bir zaman. İşte size harika bir de tarif…
Koyu mavi, minik meyveleri lezzetli olduğu kadar faydalıdır da… İşte size harika bir tarif…
GEREKLİ MALZEMELER
- 225 gr tereyağı
- 2.5 su bardağı un,
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı yaban mersini
- 1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı yaban mersini
YAPILIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Tereyağı, vanilya ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Süt, un, tuz, kabartma tozu, limon suyunu ekleyip 2 dakika çırpın. Yaban mersini ekleyip çırpmadan karıştırın, kalıba dökün. Fırında pişirin. Krem şanti ve sütü çırpma kabına alıp mikserle çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kalıptan çıkardığınız kekin üzerine sıkın. Yaban mersini serpiştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN
Tarif: Evbahçe
Havuçlu kek tarifi: Cevizli, portakal kabuklu tarif
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler -
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi
Yorum Yaz