Yaban mersini soslu ananas tarifi (4 kişilik)
Yemek sonrası hafif bir tatlı seviyorsanız ideal bir seçim olur.
Yemek sonrası hafif bir tatlı seviyorsanız ideal bir seçim olur.
Hazırlama süresi: 20 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı ince toz şeker
- 4 kalın ananas dilimi, yaklaşık 400 gr
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş
- 125 gr yaban mersini
- 2 çarkıfelek meyvesi
- 100 gr yağsız yoğurt
YAPILIŞI
- Fırını 190 °C’de ısıtın. Pudra şekeri ve toz şekeri geniş bir kaba koyup karıştırın. Ananas dilimlerini bu karışıma bulayın.
- Ananasları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin, üzerlerine tereyağı gezdirin ve 15 dakika pişirin. Yaban mersinini üzerlerine paylaştırıp 5 dakika daha pişirin.
- Ananaslar pişince servis tabaklarına alın. Çarkıfelek meyvesini hafifçe ezin ve ananasların üzerlerine gezdirin. 4 Her bir tabağa bir kaşık yoğurt ekleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 150
YAĞ 3.9 gr
DOYMUŞ YAĞ 2 gr
KARBONHİDRAT 27 gr
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz