Vanilyalı şurupta şeftali tarifi (2 kg şeftali ile yapılışı)

Son güncelleme:

Vanilyalı şurupta şeftali tarifi ile karşınızdayız. Yazı kavanozda saklamayı sevenlerdenseniz, bu tarifi çok beğeneceksiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 bardak şeker,
  • 2.5 bardak su,
  • Yaklaşık 1.5-2 kg şeftali,
  • Yarım limonun suyu,
  • 1 vanilya çubuğu

YAPILIŞI

Bir kapta suyu ve şekeri karıştırın ve 5 dakika kaynatın, sonuna doğru limon suyunu ilave edin. Kavanoz ve kapaklarını 5 dakika boyunca kaynar suda sterilize edin. Çatlak, paslı, deforme olmuş malzemeleri kullanmayın. Olgun ancak ezik-çürük olmayan şeftalileri seçin. Temizce yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.

Şeftali dilimlerini çok temiz kavanozlara elinizle bastırarak sıkıca yerleştirin. Sıcak şurubu meyvelerin üzerinde 1 cm kapatacak şekilde kavanoza dökün. İşlemin sonunda kavanozun üzerinde 2 cm boşluk kalmalı. Vanilya çubuğunu keserek kavanozlara bölüştürün.

Herhangi bir hava kabarcığı kalıp kalmadığını kontrol edin, varsa steril bir bıçak yardımıyla hava kabarcıklarını alın. Bir kağıt peçete yardımıyla kavanozun ağzını temizleyin. Kuru ve temiz kapakları sıkıca kapatın. Ardından sterilizasyon işlemini uygulayın.

STERİLİZASYON İŞLEMİ

Geniş ve derin bir kapta kaynatmaya başladığınız suya kavanozları koyun. Birbirlerine çarpmamaları için çevrelerine temiz bir bez sarabilirsiniz. Kavanozların üzeri suyla kapanmalı. 20 dakika kaynatın ve sterilizasyonunu sağlayın. Kavanozları dikkatlice çıkarıp aralıklarla bir örtünün üzerine baş aşağı dizin. Ertesi gün kapaklarını tekrar kontrol edin. Tarihleyin ve kuru ve serin bir yerde saklayın.

AFİYET OLSUN.

Kaynak: EvBahçe • PRODÜKSİYON: Aytaç Özkardaş GOZZI • Fotoğraflar: Ozan KUTSAL

Kızılcık marmelatı tarifi (1 kg kızılcık ile yapılışı)

Şeftalili ve muzlu shake tarifi – Lezzetli ve düşük kalorili tarif