Tereli, tulum peynirli turunçgil salatası tarifi (4 kişilik)
Masanızı renkli bir salata tarifi ile renklendirmek ister misiniz? Bu lezzetli salata tarifi, aynı zamanda tam bir vitamin deposu! İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Masanızı renkli bir salata tarifi ile renklendirmek ister misiniz? Bu lezzetli salata tarifi, aynı zamanda tam bir vitamin deposu! İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 orta boy kırmızı pancar,
- 2 portakal,
- 1 greyfurt,
- 1 bağ yıkanmış,
- Kurutulmuş tere,
- 25 g tulum peyniri,
- 25 g parçalanmış ceviz,
- 1-2 yemek kaşığı bal.
- Sos için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, taze öğütülmüş karabiber.
HAZIRLANIŞI
Pancarları soyun, üzerini balla kaplayıp fırına sürün ve yumuşayıncaya kadar 180 derecelik fırında pişirin. Fırından alın, soğuduktan sonra ince ince dilimleyin. Greyfurt ve portakalları soyup dilimleyin. Meyvelerin altta biriken suyunu alıp sos malzemeleriyle karıştırın. Tereleri sosla harmanlayın. Greyfurt ve portakalları, pancar dilimlerini 4 tabağa bölüştürün. Üzerine tereleri koyun. Peyniri tabaklara ufalayın. Üzerine ceviz ve taze karabiber serpiştirerek servise hazır hale getirin.
AFİYET OLSUN!

Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi (4 kişilik)
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz