Taze ve göz dolduran lezzetler

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 07 Temmuz 2015 tarihinde yayınlandı.
Taze ve göz dolduran lezzetler Taze ve göz dolduran lezzetler

İtalyan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri

İtalyan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri Evim pikniğinin menüsünde yerini aldı. Dergimiz yazarlarından Nur Anaç’ın hazırladığı ikramlardan siz de ilham alabilirsiniz.

Doğal malzemeler


Sunumda kır ortamıyla uyum sağlayacak şekilde kütükler, taş servisler ve tel sepetler kullanabilirsiniz.Taş servisler, ahşap sunum tepsileri, Bambum.

Tabaklara kraft kağıdı üzerine basılmış menüler koyarak, davetlilerinizi tarifleriniz hakkında bilgilendirebilirsiniz.

Menüde neler var?
• Şişte pesto soslu mozzarella ve domatesli caprese salata
• Fesleğen, confit domates ve ricotta peynirli sandviçler
• Renkli biberler içerisinde servis edilen zeytinli ve balzamik sirkeli makarna salatası
• Bruschetta
• Parmesan ve kekikli grisiniler
• Atıştırmalık olarak külahlarda mini krakerler
• Kornetlerde mevsim meyveleri
•Tiramisu

İyi fikir
Konuklarınıza hatıra olarak minik şişelerde biberiyeli zeytinyağları hediye edebilirsiniz. Şişelerin üzerindeki isimlikler aynı zamanda masalarda yönlendirme kartı olarak da rol üstlenebilir.

Sıcak bir günde herkesin yüzünü güldüren çilekli ve şeftalili bir punch’a kim hayır diyebilirdi ki?
Tarif:
Bir elma, yarım kg şeftali, yarım kg çilek yıkayıp içine 1,5 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı limon sirkesi atılan suda bekletin. Bu arada 2 lt su ve 1,5 bardak şekeri kaynatın. Meyveleri süzerek kaynamakta olan suya atın, bir taşım kaynatıp, ocaktan alın. Soğutup servis edin.

İPUCU
Kavanozların üzerini kara tahta boyası ile boyayıp tebeşirle tüm davetlilerin isimlerini bu alana yazabilirsiniz. Kavanozları punch servisinde bardak olarak değerlendirmek sizce de çok iyi bir fikir değil mi?

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay