Tavada baharatlı sebzeler (2 kişilik)

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 09 Ağustos 2023 tarihinde yayınlandı.
Tavada baharatlı sebzeler (2 kişilik) Tavada baharatlı sebzeler (2 kişilik)

Tavada baharatlı sebze tarifi ile masanıza renk katın. Bu sebze yemeği, düşük kalorili ve çok lezzetli.

Bu sebze yemeği, düşük kalorili ve çok lezzetli.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

• 200 gr taze patates, doğranmış


• 150 gr karnabahar, çiçeklere ayrılmış
• 1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
• ½ çay kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
• 3 yemek kaşığı karışık baharat
(rezene, kimyon, kişniş, kimyon ve
hardal tohumu kullanabilirsiniz)
• 200 gr cherry domates, ikiye
bölünmüş
• 75 gr dondurulmuş bezelye
• Büyük bir avuç bebek ıspanak
• Küçük bir avuç taze kişniş yaprağı

YAPILIŞI

  1. Fırını 180°C’de ısıtın. Patatesleri 5-6 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Bu sırada karnabahar çiçeklerine pul biber, zerdeçal ve ayçiçek yağı serpin.
  2. Patatesleri içinden 5 yemek kaşığı su ayırdıktan sonra süzün. Karnabahar çiçeklerini bir fırın tepsisine yayın ve 12-15 dakika kızartın. Bu arada baharatları geniş bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar 2 dakika kavurun.
  3. Cherry domates, pişmiş patates ve saklanan patates suyunu tavaya koyun ve 10 dakika pişirin, ardından karnabaharları ve bezelyeyi ekleyerek 3 dakika daha pişirin. En son ıspanak ve kişnişi ekleyerek ıspanaklar yumuşayana kadar tavada çevirin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 176
YAĞ 3 gr
DOYMUŞ YAĞ 0.7 gr
KARBONHİDRAT 26 gr

Biberli gnocchi ile çıtır tavuk tarifi

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.