Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi

Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 13 Şubat 2024 tarihinde yayınlandı.
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi

Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 150 gr taze tagliatelle makarna,
  • 1 lt haşlama suyu,
  • 5 g ayçiçek yağı,
  • 2 g tuz

Krema sosu için:

  • 60 g krema,
  • 2 cl beyaz şarap,
  • 1 diş sarımsak,
  • 5 g sızma zeytinyağı,
  • 1 g tuz
  • 1 g karabiber

Pesto sos için:

  • 10 g taze fesleğen,
  • 20 g sızma zeytinyağı,
  • 2 g çam fıstığı,
  • 2 g parmesan peyniri

Üst malzemesi için:

  • 10 g parmesan,
  • 1 dal fesleğen

HAZIRLANIŞI

Hazırlanışı: Pesto sos malzemelerini blender’da çekin. Krema sosu için zeytinyağını tavaya koyun, ezilmiş sarımsak ekleyin, biraz kavurup beyaz şarap ekleyin ve çektirin. Üzerine krema ekleyin. Haşlama suyundan 50 g kremaya ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiber ilave edin. 150 g taze tagliatelle makarnayı haşlayın.

Haşlanmış makarnayı kremalı sosun içine ekleyin. En son hazırladığınız pesto sosu da makarnaya ekleyerek tavada bir-iki dakika harmanlayıp sosun makarnaya nüfuz etmesini sağlayın. Hazırladığınız makarnayı tabağa alın. Üzerine kavrulmuş çam fıstığı, 1 dal fesleğen ve rendelenmiş parmesan peynir serpip servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Mutfakta sık yapılan yanlışlar ve uzmanlardan öneriler

Yorum Yaz
Email adresiniz gizli tutulacaktır.