Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
GEREKLİ MALZEMELER
- 150 gr taze tagliatelle makarna,
- 1 lt haşlama suyu,
- 5 g ayçiçek yağı,
- 2 g tuz
Krema sosu için:
- 60 g krema,
- 2 cl beyaz şarap,
- 1 diş sarımsak,
- 5 g sızma zeytinyağı,
- 1 g tuz
- 1 g karabiber
Pesto sos için:
- 10 g taze fesleğen,
- 20 g sızma zeytinyağı,
- 2 g çam fıstığı,
- 2 g parmesan peyniri
Üst malzemesi için:
- 10 g parmesan,
- 1 dal fesleğen
HAZIRLANIŞI
Hazırlanışı: Pesto sos malzemelerini blender’da çekin. Krema sosu için zeytinyağını tavaya koyun, ezilmiş sarımsak ekleyin, biraz kavurup beyaz şarap ekleyin ve çektirin. Üzerine krema ekleyin. Haşlama suyundan 50 g kremaya ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiber ilave edin. 150 g taze tagliatelle makarnayı haşlayın.
Haşlanmış makarnayı kremalı sosun içine ekleyin. En son hazırladığınız pesto sosu da makarnaya ekleyerek tavada bir-iki dakika harmanlayıp sosun makarnaya nüfuz etmesini sağlayın. Hazırladığınız makarnayı tabağa alın. Üzerine kavrulmuş çam fıstığı, 1 dal fesleğen ve rendelenmiş parmesan peynir serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Mutfakta sık yapılan yanlışlar ve uzmanlardan öneriler
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi
Yorum Yaz