Soğuk günler için 6 lezzetli kahve tarifi
Portakallı Latte
MALZEMELER
- 1 fincan süt
- 1 shot espresso
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 dilim portakal
HAZIRLANIŞI
Kahveyi hazırlayıp bir fincana koyun. Ardından sütü ısıtın ve içine portakal suyunu ekleyin. Sıcak süt karışımını kahvenin üzerine döküp bir kere daha karıştırın. Son olarak bardağa bir dilim portakal bardağa ekleyin.
Tarçınlı Türk kahvesi
MALZEMELER
- 1 çay kaşığı Türk kahvesi
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 fincan süt
- İsterseniz damak tadınıza göre şeker
HAZIRLANIŞI
Tarçını ve kahveyi karıştırıp cezveye koyun. Ardından sütü üzerine ilave edin. Tekrar güzelce karıştırdıktan sonra cezveyi ocağa alın, kısık ateşte köpürene dek pişirin. Ardından hızlıca fincana alıp servis edin.
Pumpkin Spice latte
MALZEMELER
Baharat karışımı:
- 1 tutam tarçın
- 1 tutam zencefil
- 1 çay kaşığı karanfil
- Bir miktar muskat cevizi
- Bir tutam yenibahar
Pumpkin Spice Latte için:
- 1 yemek kaşığı kadar haşlanmış bal kabağı püresi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı vanilya
- Yarım litre süt
- 2 shot espresso
- 1 yemek kaşığı krema
- Biraz baharat karışımı
HAZIRLANIŞI
Harlı olmayacak ateşte ilk olarak bal kabağı ve baharat karışımını biraz pişirin. Daha sonra toz şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayıp şurup kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya ile sütü karıştırın. Bal kabağına ekleyip blenderden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Espresso ile karıştırdıktan sonra üstüne baharat ve krema ekleyin.
Sütlü kahve
MALZEMELER
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı su
- 2 fincan süt
HAZIRLANIŞI
Su, kahve ve şekeri birkaç dakika çırpın. Daha sonra bu karışımı ocağın üzerine koyun ve ısınana kadar karıştırın. Bu karışımı birer kaşık şeklinde bardaklara ekleyin. Son olarak sıcak sütü kenardan yavaş yavaş içine ekleyin.
Kışlık Mocha
MALZEMELER
- 1 shot espresso
- Yarım fincan süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çimdik toz tarçın
- Bir çimdik toz zencefil
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- Süslemek için çikolata rendesi veya kakao tozu
HAZIRLANIŞI
Kahveyi hazırlayın ve bir fincana dökün. Sütü ısıtın ve içine kakao, toz tarçın, toz zencefil ve vanilya özünü ekleyerek iyice karıştırın. Sıcak süt karışımını kahvenin üzerine dökün.
Ballı Zerdeçallı Latte
MALZEMELER
- 1 fincan espresso
- 1 shot yoğun bir filtre kahve
- 1/2 fincan süt
- 1 tatlı kaşığı bal
- İki çimdik toz zerdeçal
HAZIRLANIŞI
Kahveyi hazırlayıp bir fincana doldurun. Sütü ısıtın, içine balı ve toz zencefili ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Sıcak süt karışımını kahvenin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpiştirerek servis edin.
HAZIRLAYAN: GÜNSELI BÜYÜKSAĞIŞ
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik) -
Limonlu tavuk çorbası tarifi -
Evde pizza tarifi – Yaban mantarlı pizza nasıl yapılır? -
Manda yoğurtlu pazı sarması tarifi -
Şurupta mürdüm eriği tarifi (3-4 kg mürdüm eriği ile yapılışı) -
Tagliatelle pesto alla Genovese tarifi -
Sevgililer günü menüsü: Leziz tarifler
Yorum Yaz