Şeftalili tart tarifi (2 kişilik)

Son güncelleme:

Şeftalili tart tarifi ile karşınızdayız. Meyve sevenler için hafif bir lezzet.

Hazırlama süresi: 15 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yaprak el açması yufka
  • Birkaç damla sprey yağ
  • 1 adet olgun şeftali, ikiye bölünmüş ve çekirdeksiz
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı iç fıstık, ince kıyılmış

YAPILIŞI

  1. Fırını 220 °C’de ısıtın. Yufkayı ortadan ikiye bölün, her bir yarıyı 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin. Her parçaya sprey yağ püskürtün ve yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine iki bölüm halinde yerleştirin. Yufkalar çıtır çıtır olana kadar 8-10 dakika pişirin.
  2. Şeftalileri fırına dayanıklı bir kaba koyun. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu üzerlerine serpin. Fırında 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin, keskin bir bıçakla dilimleyin.
  3. İki servis tabağına yufkaları dizin, aralara Antep fıstığı serpin (birazını süslemek için ayırın). Şeftalileri tart tabanları arasında bölüştürün, üzerine kalan sosu dökün. Antep fıstığı ile süsleyin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 120
YAĞ 1.6 gr
DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
KARBONHİDRAT 13.5 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: