Sebzeli makarna tarifi (4-6 kişilik)

Son güncelleme:

Sebzeli makarna tarifi ile karşınızdayız. Sebzelerle buluşan lezzetli bir fırın makarna tarifi…

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 250 gr makarna
  • 700 gr taze kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 200 gr karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
  • 50 gr lahana, ince doğranmış
  • 1 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 75 gr rendelenmiş peynir (cheddar, parmesan, gravyer vb)

YAPILIŞI

  1. Fırını fanlı ayarda 180 °C’de çalıştırın. Paket talimatlarına göre makarnayı haşlayın ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın. Karnabaharı 5 dakika haşlayın, son 2 dakika lahanayı ekleyin.
  2. Sebzeleri makarnaya karıştırın ve karışımı büyük bir fırın kabına alın.
  3. Kabağı rendeleyin ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Kabakları makarnanın üzerine yayın, ardından rendelenmiş peyniri üzerine serpin. 15 dakika, peynirler altın rengi olana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 580-385
YAĞ 27-18 gr
DOYMUŞ YAĞ 14.5-10 gr
KARBONHİDRAT 58-38 gr

Fırında karışık sebzeli mücver tarifi (4 kişilik)