Reyhan şerbeti nasıl yapılır? (1 sürahilik tarif)
Reyhan şerbeti tarifini ister bayramda ister herhangi bir günde hazırlayın, lezzetiyle herkesi etkileyecek. Üstelik yapımı oldukça kolay.
Reyhan şerbeti tarifini ister bayramda ister herhangi bir günde hazırlayın, lezzetiyle herkesi etkileyecek. Üstelik yapımı oldukça kolay.
MALZEMELER
- 1 demet taze reyhan
- 1 litre su
- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 20 gr lohusa şekeri
YAPILIŞI

Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonra yaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın.Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekerleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika
boyunca şekerli suyu kaynatın. Kaynayan şekerli suyu reyhan yapraklarının üzerine dökün. Yaklaşık 15 dakika sonra rengi koyulaşacaktır, bu esnada şerbetin suyunu ayrı bir kavanoza veya kapaklı bir sürahiye aktarın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. İyice soğuyunca servis yapın.
İsteğe göre şeker oranı fazla geldiyse bir miktar daha soğuk su ilavesi ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Bayram sofrasına yaratıcı tarifler
Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Kolay pankek tarifi: Kahvaltılık 3-5 kişilik pankek -
Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası -
Kekik çayı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ve püf noktaları -
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif -
Portakallı sufle tarifi (6 kişilik) -
Patatesli pırasa çorbası (6 kişilik) -
Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik) -
Ahududu soslu krem peynirli krep tarifi (4 kişilik) -
İrmik tatlısı tarifi (kakaolu) -
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik domates sosu tarifi -
Yılbaşı sonrası yenileyici detoks tarifi -
Nar şurubu tarifi
Yorum Yaz