Portakallı sufle tarifi (6 kişilik)

Portakallı sufle tarifi ile karşınızdayız. 6 kişilik bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 portakal (tercihen kan portakalı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 yumurtanın akı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Pudra şekeri (servis için)

PORTAKALLI SUFLE YAPILIŞI

İçini çıkardığınız portakalları tatlı servislerinizde kase olarak kullanabilirsiniz. 

5 kan portakalının uç kısmını dikkatlice kesin. Bir çay kaşığı yardımı ile içlerini temizleyerek bir kaba aktarın. Yani portakaldan bir kase oluşturun. Portakalın içlerini sos tenceresine aktarın. 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip şeker çözülene kadar ısıtın. Ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı şeker ile 2 yumurtanın sarısını ve 1 yemek kaşığı mısır nişastasını da çırpma teli ile iyice karıştırıp macun kıvamına getirin.

Karıştırmaya devam ederek sıcak portakal suyunu yavaş yavaş ekleyin. Yavaş ekleyin çünkü hepsini birden katarsanız yumurta sarısı çok çabuk ısınır ve pütürleşmesine sebep olur.

Elde ettiğiniz bu karışımı tekrar tencereye alın. Kısık ateşte, sürekli çırpma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Hemen ocaktan alıp birkaç dakika daha soğuması için karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız sufle macununu derin bir kaseye alın, çırpma teliyle tekrar karıştırın. Mutfak robotu ile önceden ayırdığınız yumurta akından birer tutam tuz ve şekerle birlikte yumurta aklarını köpürtün. Spatula yardımı ile yavaş yavaş macuna yedirin.

Portakaldan elde ettiğiniz kaselere paylaştırın. 200 derecede ısınmış fırının orta katına yerleştirin. 13 dakika sonra fırından alıp hemen servis yapın. Biraz da pudra şekeri serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Kabak tatlısı tarifi (Pekmezli, tahinli, fırında, tencerede 4 tarif)