Kabak tatlısı tarifi (Pekmezli, tahinli, fırında, tencerede 4 tarif) – Evim

Kabak tatlısı tarifi (Pekmezli, tahinli, fırında, tencerede 4 tarif)

Kabak tatlısı tarifi ile karşınızdayız. 4 farklı tariften istediğinizi deneyebilir, damak zevkinize göre tatlı keyfinizi sürebilirsiniz. İşte birbirinden güzel kabak tatlısı tarifleri…

PÜF NOKTASI: Kabak tatlısının şekerini ayarlamak için aldığınız kabak miktarının neredeyse yarısı kadar şeker kullanın. (1 kilograma 400 gram gibi)

PEKMEZLİ KABAK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

  • 2 kilogram balkabağı
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1-2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

YAPILIŞI

Balkabaklarını soyun ve küp küp doğradıktan sonra geniş bir çelik tencereye dizin. Üst üste gelmemelerine dikkat edin. Daha sonra kabakların üzerine toz şeker serperek 2 saat bekletin.

Kabaklar sulandıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kapak kapalı bir şekilde 20-25 dk kısık ateşte pişirin. Sonrasında üzerinde pekmezi gezdirin ve 20-25 dk daha pişirin. Ocaktan aldığınız kabakları soğumaya bırakın.

Servis tabağına aldığınız kabakların üzerine dilerseniz ceviz içi serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

TAHİNLİ KABAK TATLISI TARİFİ

TAHİNLİ KABAK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş kabak
  • 1 su bardağı ceviz kırığı
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin

YAPILIŞI

Balkabaklarını soyun ve 3-4 parmak kalınlığında dilimleyerek geniş bir tencereye alın. Kabakların üzerine toz şekeri serperek kapağını kapatın ve bir gece bekletin.

Sabah sulanmış olan kabakların kapağı kapalı bir şekilde ocağa koyun ve kısık ateşte 40 dk pişmeye bırakın. Sonrasında pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla kontrol edin ve çatal rahat batmıyorsa 10-15 dk daha pişirin.

Pişen tatlıyı tencereden bir borcama alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın. Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

FIRINDA KABAK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kg balkabağı (iri dilim)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2-3 adet karanfil

YAPILIŞI

Bal kabağı dilimlerini borcama dizip üzerine 3 su bardağı şekeri serpin ve en az 1 saat bekletin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. 20. dakikada tatlının üzerini yağlı kağıtla kapatırsanız üzeri kurumayacaktır.

TENCEREDE KABAK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kg soyulmuş kabak
  • 2 su bardağı toz şeker (400 gr)
  • 1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz

YAPILIŞI

Kabakları 3-4 cm aralıklarla dilimleyin ve geniş bir çelik tencereye yan yana dizin. Şekeri kabakların üzerine serpin. Tencereniz darsa 1 kat şeker 1 kat kabak olarak dizebilirsiniz. Daha sonra kabağın sulanması ve şekerlerin erimesi için en az 4 saat bekletin. Ertesi gün tencereyi küçük ocakta iyice yumuşayana kadar 50-55 dk pişirin.

Tatlınız piştiğinde servis tabağına alın ve şerbetinden üzerine gezdirin. Cevizleri üzerine serperek servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Kabak tatlısı tarifi önerilerimiz bu şekilde. Aşağıdaki tarifler de ilginizi çekebilir.

Sağlıklı, şifalı ve leziz kış çorbası tarifleri içinizi ısıtacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.